Parasını ödeyip ‘mavi tik’ aldılar, vali adına hesap açıp okulları tatil ettiler!

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra uygulamaya giren 'Blue' seçeneği ile ücretli mavi tik dağıtılması Şanlıurfa'da kriz yarattı. Vali Ayhan'ın adı ve fotoğrafıyla hesap açıp mavi tik alan bir kişi, 'Okullar tatil' paylaşımı yaptı.

Gündem 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Vali Salih Ayhan adına açılan sahte sosyal medya hesabıyla kentte okullar tatil edildi.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından şirketin açıkladığı neredeyse her karar tartışma yaratmayı sürdürüyor. Bu kararlardan biri de ‘Twitter Blue’. Türkiye’deki kullanıcılar da artık bu hizmete abone olarak hesaplarına ‘mavi tik’ eklemeye başladı.

Bu hizmet her ne kadar dezenformasyonu engellemesi beklentisiyle sunulsa da, tam tersi işlevlere hizmet ettiğine de şahit olabiliyoruz. Özellikle açılan sahte hesapların ‘Twitter Blue’ abonesi olması onların ilk bakışta resmi hesaplar oldukları izlenimini verebiliyor. Nitekim Şanlıurfa’da yaşanan bir olay da bu kaygıyı doğrular nitelikte.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan adına açılan sahte bir hesap önce Twitter Blue hizmetine abone oldu ve hesaba mavi tik ekledi. Ardından dün de bu hesaptan şu paylaşım yapıldı:

“İlimizdeki yoğun sağanak yağış bu gece ve yarın da devam edeceğinden ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 27.03.2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında hamile ve engelli olan kamu görevlilerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır.”

Paylaşım resmi hesaptan yapılmış gibi algılandığı için de bu açıklama hızla yayıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre; paylaşımın ardından Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan gerçek sosyal medya hesabından söz konusu paylaşımı alıntılayarak yalanladı.

Eğitimin devam edeceğini vurgulayan Vali Ayhan, “Yapılan sahte duyurulara değerli hemşehrilerimizin itibar etmemelerini rica ediyorum. İlimizde tüm okullarda yarın eğitim-öğretim faaliyetleri devam edecektir. Bu şekilde sahte baeyanlarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır” dedi.

 

Twitter Blue’nun Türkiye’deki ücreti belli oldu

Rekabet Kurulu, Twitter’ı satın alırken Türkiye’ye sormadı diye Elon Musk’a para cezası kesti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.