Trabzonspor Avrupa’dan men edilebilir!

Andreas Cornelius’un menajeri Per Steffensen, Trabzonspor'un mali yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi. Yeni seçilen yönetim kurulu üyesi Zeyyat Kafkas, UEFA'dan men cezası alabileceklerini itiraf etti.

Spor 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Cornelius, Trabzonspor'un şampiyonluğunda attığı gollerle önemli katkı yaptı.

Trabzonspor’a 38 yıl sonra şampiyon yapan başkan olarak tarihe geçen Ahmet Ağaoğlu, bu ayın başında ani bir kararla istifa etti. Ağaoğlu’nun istifasında bordo mavililerin yaşadığı ekonomik sıkıntının etken olduğu söylendi. Son yapılar açıklamalar, bunun doğru olduğunu gösterdi. Eğer Trabzonspor mali yükümlülüklerini yerine getiremezse UEFA’dan ceza alabileceği yetkili ağızlar tarafından dile getirildi.

Per Steffensen, Trabzonspor’un borcunu ödeme gerekçesini inandırıcı bulmadı.

Cornelius’un menajerinden Trabzonspor’a suçlama

Trabzonspor’un şampiyonluğunda büyük payı bulunan Andreas Cornelius, bordo mavili formayla çıktığı toplam 49 maçta 20 gol attı, 6 asist yaptı. 1 sezon Trabzonspor’da kalan Cornelius 6 milyon Euro’ya Kopenhag’a gitti. Trabzonspor’un Olağanüstü Genel Kurulu’nda açıklanan faaliyet raporuna göre Steffensen’in Trabzonspor’dan 4 milyon 930 bin TL toplam alacağı bulunuyor. Ayrıca bordo mavilerin bu borçların yanı sıra 1 milyon 406 bin TL daha ödeme yapması gerek. Cornelius’un menajeri Per Steffensen, sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. Per Steffensen, ödemelerin gecikmesiyle ilgili mahkemelik oldukları Trabzonspor’un savunmasını eleştirdi. Menajer, “Ödemelerin gecikmesiyle ilgili, Türkiye’de yaşanan deprem faciasının ekonomik bozulmaya neden olması gerekçe olarak gösteriliyor. Bu şeylerin birbirine karıştırılması tamamen yanlış ve mantıksız. Trabzonspor en geç bana 1 Temmuz 2022’de ödemeliydi” dedi.

Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu alkışlanarak uğurlandı

Trabzonspor futbolcuların menajerleri ile sorun yaşıyor

Corneilus’un dışında Marc Bartra, Mahmoud Trezeguet, Dorukhan Toköz, Yusuf Erdoğan, Batuhan Kör, Abdülkadir Ömür, Abdulkadir Parmak, Fode Koita’nın menajerleri de alacakları nedeniyle Trabzonspor’a ihtar çekti.

Zeyyat Kafkas, Trabzonspor’un ay sonuna kadar 16 milyon Euro ödeme yapması gerektiğini söyledi.

Kafkas: UEFA’dan men cezası gelebilir

Hafta sonu yapılan seçimde yönetime giren Zeyyat Kafkas da Trabzonspor’da yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle UEFA’dan ceza gelebileceğini söyledi. Ay sonuna kadar 16 milyon Euro’ya yakın miktarda yapılması gereken acil ödemeler olduğunu belirten Kafkas, “Her kulüp gibi bizim de ‘borcu yoktur’ yazısı almamız gerekiyor. Çok sıkıntılı bir süreç. Kongre kararı almamızın ana sebeplerinden bir tanesi buydu” dedi. Kafkas’a göre şampiyonluk sonrasında transfer planlamasında hata yapıldı. Kafkas, “Futbolculardan ‘borcu yok’ yazısı alamazsan UEFA’dan men olmaya kadar gidebiliyorsun” diye konuştu.

Trabzonspor’da Ertuğrul Doğan dönemi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.