İngiliz polisi, ‘Yüzüklerin Efendisi’ ve ‘1984’ okumayı terör tehdidi olarak etiketlemiş

İngiltere Terörle Mücadele Birimi, bazı yazar ve düşünürleri 'aşırı sağcılar ve aşırılık yanlıları için potansiyel tetikleyiciler' olarak sınıflandırmış. Listede George Orwell, J.R.R Tolkien ve Thomas Hobbes gibi isimler var. Listeyi ortaya çıkaran isim ise meclis üyesi John Kyle.

Kültür Sanat 29 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tolkien'in eseri 'Yüzüklerin Efendisi' dünyanın en çok okunan eserleri arasında.

C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien, George Orwell, Joseph Conrad ve Aldous Huxley’in eserleri, İngiliz hükümetine bağlı Araştırma Bilgi ve İletişim Birimi tarafından derlenen ‘potansiyel olarak sorunlu metinler’ listesine dahil edilmiş. İddiayı kanıtlayan isim de meclis üyesi John Kyle.

Brexit taraftarları Hobbes ve Locke okuyormuş

Eserleri ‘aşırı sağ ve Brexit’e sempati duyan kişiler’ tarafından paylaşıldığı belirtilen yazarlar arasında Thomas Hobbes, John Locke, Edmund Burke, Thomas Carlyle, Adam Smith ve William Shakespeare gibi düşünür ve edebiyatçılar da yer alıyor.

Kuzey İrlanda’daki Ulster Birlik Partisi’nden meclis üyesi John Kyle, Terörle Mücadele Birimi’nin listesini kamuoyuyla paylaştı. Kyle “Komünist ve totaliter rejimlerin Hıristiyanlığı tehlikeli bir şekilde yıkıcı olarak gördüklerini biliyordum. Ancak İngiliz Hükümeti’nin C.S. Lewis’in Narnia kitaplarını terör tehdidi olarak etiketlediğini öğrendik. Hükümetin Terörle Mücadele Birimi gerçeklikle bağını kaybetti” dedi.

Setinde bir atın öldüğü Yüzüklerin Efendisi tepkilerin odağında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.