Credit Suisse’i alan UBS eski CEO’sunu geri getiriyor

İsviçre’nin en büyük bankası UBS, rakibi Credit Suisse'in devlet yardımıyla acil satın almasından 1,5 hafta sonra eski CEO'su Sergio Ermotti'nin göreve geri döneceğini açıkladı.

Ekonomi 30 Mart 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

UBS tarafından yapılan açıklamada, bankanın eski CEO’su Sergio Ermotti’nun, 2 yıldan biraz daha fazla görev yapan Ralph Hamers’ın yerini alacağı belirtildi. Hamers’ın bankada kalacağı ve geçiş aşamasında Ermotti’ye danışmanlık yapacağı belirtilen açıklamada, “Yönetim kurulu Hamers’a Credit Suisse’in satın alınmasındaki aracı rolü için derin şükranlarını sunmak istiyor” denildi. Açıklamada, USB Yönetim Kurulu’nun söz konusu kararı yeni zorluklar karşısında aldığı vurgulandı.

UBS, rakibi Credit Suisse’i satın aldı, bankacılık krizi bitiyor

Ermotti, 5 Nisan’da bankanın genel kurul toplantısının ardından 9 yıl yaptığı görevini yeniden üstlenecek. Şu anda Swiss Re Yönetim Kurulu Başkanı olan Ermotti, 2011’den 2020’ye kadar UBS CEO’su olarak görev yapmıştı.

İsviçre bankası Credit Suisse’teki güven krizi, küresel finans piyasalarında şok dalgaları yaratırken, UBS, 260 milyar dolara varan devlet ve merkez bankası desteğiyle 19 Mart’ta Credit Suisse’i 3 milyar franga satın alacağını duyurmuştu. 4 kurumun ortak çalışmasıyla hazırlanan raporda Çin’den kurtarma ödemesi alan ülkelerden birinin de Türkiye olduğu belirtildi.

Konu mahkemelik: Credit Suisse kurtulurken sağı solu batırdı

Krizin faturası onlara çıktı: Credit Suisse için 40 bin çalışan feda edilebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.