Erdoğan seçim ekonomisi gazına tam bastı: Elektriğe ve doğalgaza indirim geliyor

Seçim yaklaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara üst üste müjdeler veriyor. Erdoğan, nisan itibaren elektrikte tüm abone gruplarında yüzde 15; sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde yüzde 20 indirim yapılacağını söyledi.

Ekonomi 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisandan itibaren elektrikte yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgazda ise yüzde 20 indirim yapılacağını açıkladı. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Şimdiden iki ayrı müjdeyi milletimizle paylaşalım. Birincisi, elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. İkincisi, sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde yine nisandan itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz” dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

  • Arife günü Karadeniz gazının Filyos işleme tesisine getirilmesi törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz de olacak. İki bayramı bir arada yaşayacağız.
  • Şimdiden iki ayrı müjdeyi milletimizle paylaşalım. Birincisi, elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz.
  • İkincisi, sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde yine nisandan itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz.
  • Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile ülkemizi büyütme hedefimize katkı veren sanayicilerimizi desteklemek için ne gerekiyorsa yerine getirmeyi sürdüreceğiz.
  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne 27 Nisan’da yakıt yükleyerek, resmen nükleer tesis statüsü kazandıracağız.

Erdoğan’ın sıraladığı diğer seçim ekonomisi ‘müjde’leri şöyle:

“Madencilerimize güzel bir haberimiz var. Kamuya ve özel sektöre de görev yapan 11 bin madencimiz deprem bölgesinde çalışarak milletimizin gönlünü aldı. Bin yeni madenci alacağız. Diğer alanlarda da diğer atacağımız adımlar bunlar: Ankara-Sivas hızlı tren hattında seferlerin başlama heyecanını hemşerilerimizle beraber yaşayacağız. Adam Sivaslı ama “Sivas’a hızlı trene ne ihtiyaç var” diyor. Bu adam 6’lı masada. Bunları anlamak mümkün değil. Güvenlik korucularına da bir müjdemiz olacak. Emekli maaşının alt sınırının 7500 düzenlemeden önceki uygulamaya göre aylıkları düşük olan 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz. Emekli bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkardık.”

Erdoğan bu toplantının Ak Parti Grubunun bu dönemdeki son toplantısı olduğunu da söyledi, bütün bakanların milletvekili olacağını yineledi, “Bakanlarımız hizmetleri 14 Mayıs’tan sonra Meclis’te sürdürecekler. Seçimleri kazandıktan sonra kabineden yeni isimlere görev vereceğiz” dedi.

‘Milletimiz ilk yerli otomobilimize sahip çıktı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan deprem bölgesini ayağa kaldıracak çalışmaları yaparken yol haritaları olan Türkiye Yüzyılı vizyonundan asla geri adım atmayacaklarını da belirterek, “Pazartesi günü Togg yöneticileri misafirimiz olacak. En başından beri ‘Yapamazsınız, fabrikası yok, fabrikasında üretim yok’ dedikleri, velhasıl atmadık çamur bırakmadıkları Togg 177 binin üzerinde ön sipariş aldı. Bu tablo milletimizin, lisansı tasarımı ve üretimi ile gerçek anlamda ilk yerli otomobilimize samimiyetle sahip çıktığını gösteriyor” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.