HDP’den Yeşil Sol Parti seçim beyannamesi: Kürt sorununun çözümü silah değil diyalog

HDP'nin 14 Mayıs'taki seçimlere listelerinden gireceği Yeşil Sol Parti, seçim beyannamesini düzenledikleri etkinlikle açıkladı. Kürt sorunu çözümü için "silah ve çatışma yöntemlerinde değil, diyalog ve müzakerededir" mesajı verildi.

Siyaset 31 Mart 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

HDP ve Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin bir kısmının listelerinden seçime gireceği Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim beyannamesini açıkladı.

Yeşil Sol Parti seçim bildirgesinde Kürt sorununun demokratik ve barışçı çözümü için, Meclis’in diyalog ve çözüm zemini kurması gerektiği belirtilerek, “Çözüm savaş ve güvenlikçi politikalarda, silah ve çatışma yöntemlerinde değil, diyalog ve müzakerededir” denildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Ankara’da bulunan bir otelde Seçim Beyannamesi’ni açıkladı. Salonda Türkçe ve Kürtçe, “Buradayız, gençlerle değiştireceğiz”, “Buradayız, emekçilerle değiştireceğiz” sloganların yer aldığı pankartlar asıldı.

Toplantıya Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Ahmet Türk ve Sırrı Sakık, eski Devlet Bakanı Halil Ziya ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, aydın, yazar ve gazeteci katıldı.

Demirtaş yeni partiyi cezaevinden duyurdu

‘Değiştirmeye geliyoruz’

Etkinlikte, HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Sancar, konuşmasında, “Güçlü demokrasiyi inşa etmek için buradayız. HDP’nin önüne bin bir engel çıkarmak istediler, her türlü baskı aygıtını devreye soktular ama başaramadılar. İttifaklarımızla birlikte değiştirmeye geliyoruz” dedi.

Sancar’ın ardından kürsüye çıkan Buldan ise salondakileri Kürtçe selamladı ve“Bugün yeni bir dönemin temellerini birlikte atıyoruz” dedi.

Etkinlikte Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı’nın mesajı okundu.

Demirtaş ve Mızraklı’nın mesajı özetle şöyle:

“Türkiye halklarının, ezilenlerin umudu HDP, 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile girerek parlamentoda çok daha güçlü bir temsiliyete, toplumun sorunlarının köklü şekilde çözümüne aday olduğunu bir kez daha ilan ediyor. Demokrasinin kurumsallaşması, toplumdan dışlanmak istenenlerin, emekçilerin ülke yönetimine katılarak kendi sorunlarını çözebilmesi ancak Yeşil Sol’un Meclis’te güçlü olmasıyla sağlanacaktır.”

HDP kapatma riskine Yeşil Sol Parti ile karşılık verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.