Beşiktaş, TFF’ye rest çekiyor… Kulüpler ortadan bölündü, karar değişir mi?

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF'nin Hatayspor ve Gaziantep FK'nın bütün maçlarını geçersiz saymasını istedi ve "Sonuna kadar gideceğim" dedi. TFF, geçmişte Çebi'yi üzecek şekilde karar almış.

Spor 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF'nin kararını değiştirmesini istiyor.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra Hatayspor ve Gaziantep FK ligden çekildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu iki takımın depreme kadar olan maçlarını geçerli saydı. Depremden sonraki maçlarda hükmen yenik ilan etti. Hatayspor ve Gaziantep FK ile deplasmanda karşılaşan ve 5 puan kaybeden Beşiktaş ise bu kararı adaletsiz bulduğunu açıkladı. Konuyu Kulüpler Birliği’ne taşıyan siyah beyazlılar, bir yandan da TFF’ye kararı değiştirmesi için yoğun baskı yapıyor.

Çebi: Sonuna kadar gideceğim

TRT Spor’a açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “TFF, ligden çekilen takımlarla ilgili kararı değiştirebilir. Çünkü daha lig bitmedi. Sonuna kadar gideceğim. Çünkü, bu ligin adil olacağını düşünmüyorum” dedi. Çebi, kulüplerin kendi çıkarlarına göre karara taraf olduğunu söylüyor. Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Hatayspor’a 2-1 kaybederken Gaziahtep FK ile berabere kaldı. Şu anda küme düşme bölgesinde bulunan Giresunspor ise Hatayspor’la berabere kalırken Gaziantep FK’yı mağlup etti. Beşiktaş’ın teklifinin kabul edilmesi durumunda Giresunspor’un sahada kazandığı 4 puan gidecek ve Karadeniz ekibi son sıraya inecek.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Hatay ve Gaziantep’in hiç oynamamış sayılmasını istiyor

TFF’nin örnek kararları

TFF’nin ligden çekilmek zorunda kalan takımlarla ilgili daha önce aldığı kararlar şöyle…

Süper Lig 1988-89 Sezonu: Samsunspor kafilesi trafik kazası geçirdi. 19. haftada ligden çekilen Samsunspor’un ligdeki hakları korundu. Oynadığı maçlar oynanmış kabul edildi. Kalan maçlar için 3-0 hükmen yenik sayıldı.

TFF 3. Lig 1991-92 Sezonu: Erzincan’da meydana gelen depremden sonra Erzincanspor 24. haftada ligden çekildi. Takımın ligdeki hakları korundu. Oynadığı maçlar oynanmış kabul edildi. Kalan maçlar için 3-0 hükmen yenik sayıldı.

TFF 2. Lig 1999-2000 Sezonu: Marmara depreminden sonra Sakaryaspor, Düzecespor ve Darıca Gençlerbirliği ilk hafta maçlarının ardından ligden çekildi. 3 kulübün ligdeki hakları korundu. Oynadıkları maçlar oynanmış kabul edildi. Kalan maçlar için 3-0 hükmen yenik sayıldılar. Kendi aralarında oynadıkları maçlarda ev sahibi takım galip ilan edildi.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup 2019-2020 sezonu: Elazığ’da meydana gelen depremden sonra Elazığspor 20. haftada ligden çekildi. Elazığspor’un ligdeki hakları korundu. Oynadığı maçlar oynanmış kabul edildi. Kalan maçlar için 3-0 hükmen yenik sayıldı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup 2021-2022 sezonu: Kastomuna’da sel felaketinden sonra Kastamonuspor ligden çekildi. Lig henüz başlamadan ligden çekilen Kastamonuspor’un ligdeki hakları korundu. Maçları 3-0 hükmen yenik sayıldı.

Şenol Güneş aradığı Dele Alli’yi sakat buldu!

Beşiktaş, UEFA’ya gidebilir mi?

Bazı basın yayın organlarına Beşiktaş’ın aleyhine çıkması durumunda TFF kararını UEFA’ya taşıyarak bozulmasını isteyeceği yazıldı. Ancak hukuken Beşiktaş’ın UEFA’dan bir sonuç çıkarması mümkün görünmüyor. Çünkü bu durum bir statü konusu ve tüm konfederasyonlarla federasyonlar ve ligler, kendi organizasyonlarının statülerini, müsabaka talimatlarını istedikleri gibi belirliyor.

Kulüpler ortadan ikiye bölünmüş durumda

TFF’nin mevcut kararını destekleyenler: Fenerbahçe, Galatasaray, Kayserispor, Karagümrük, Giresunspor, Alanyaspor, Konyaspor, Ümraniyespor.

TFF’nin kararının değişmesini isteyenler: Beşiktaş, Trabzonspor, Adana Demirspor, Antalyaspor, Ankaragücü, Kasımpaşa, İstanbulspor.

Fikir beyan etmeyenler: Başakşehir.

Alınacak her karara katılacağını belirtenler: Sivasspor.

Kulüpler Birliği’nde deprem çatlağı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.