TFF’nin 3 aydır görmezden geldiği dosya bomba gibi patladı

20 Aralık 2022'de İnegölspor, iki kalecisi için şike nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Zanlılar önceki gün tutuklanırken TFF bu süreç boyuncu hiçbir adım atmadı.

Spor 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İnegölspor'un iki kalecisi şu an cezaevinde bulunuyor.

Her şey 20 Aralık 2022’de İnegölspor’dan yapılan yazılı bir açıklamayla başladı. 19 takımın bulunduğu TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta ilk yarının son hafta karşılaşmasında İnegölspor, Tarsus İdman Yurdu ile deplasmanda karşı karşıya geldi. 1-1 berabere biten maç sonrası İnegölspor, şikeye karıştığını iddia ettiği kaleciler Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen’in sözleşmesini feshetti, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Açıklamada şöyle deniyordu: “Futbol artık sadece futbol olmaktan çıkmış ve bazı illegal yapıların, kişilerin haksız kazanç kapısı olmuştur.”

Bu açıklamının üzerinden 90 gün geçtikten sonra savcılık soruşturması İnegölspor’u haklı çıkardı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipleri, iki kalecinin de arasında olduğu 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Bir kişi adlı kontrol şartıyla bırakılırken iki kalecinin de bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fenerbahçe’den İçişleri Bakanlığı’na tazminat davası

TFF şu ana kadar sessiz!

İki kalecinin tutuklanmasına karşın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) söz konusu iki oyuncuyla ilgili şu ana kadar harekete geçmedi. Normal şartlar altında İnegölspor’un açıklamayı yaptığı tarihte sportif yargının başlatılması gerekiyordu. Ancak TFF tabiri caizse olayı görmezden geldi. 10 Haber’in ulaştığı TFF yetkilileri de “Geri dönüş yapacaklarını” bildirmesine karşın daha sonra bir açıklama yapmaktan kaçındı.

TFF yönetim kurulunun, bu tip iddialarda Etik Kurulu’nu harekete geçirmesi gerekiyor. Etik Kurulu’nun incelemesi sonunucunda dosya TFF Hukuk Müşavirliği’ne geliyor. Hukuk müşavirliği Profesyonel Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevki gerçekleştiriyor. PFDK, dosya hakkında bir karara varıyor. Taraflar bundan sonra Tahkim Kurulu’na gidebiliyor. Tahkim Kurulu’ndan çıkan karara nihai oluyor.

TFF resmen açıkladı: Sezon sonunda Süper Lig’den iki takım düşecek

Spor hayatları bitecek

İki kaleciyle ilgili Futbol Disiplin Talimatı’nın “Müsabaka Sonucunu Etkileme” başlıklı 56. maddesine göre karar alınması gerekiyor. Söz konusu maddeye göre müsabakanın sonucunu veya sürecini hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek yasak. Bu ihlali gerçekleştiren kişilere sürekli hak mahrumiyeti cezası veriliyor. Yani sportif hayatları bitiriliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.