Her şey çevre için: Amsterdam’da 2025’ten itibaren gece uçuşu yapılmayacak

Amsterdam'da Schiphol Havalimanı, 2025'ten itibaren gece uçuşlarını yasaklayacak, özel jet ve gürültü yapan uçaklara havalimanını kullandırmayacak. Açıklamada, havalimanı çevresinde uyku problemi yaşayanların sayısının 13.000 azalacağı belirtildi.

Çevre 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Havalimanı çevresinde yaşayan 17.500 kişi rahat uyuyacak.

Amsterdam’daki Schiphol Havalimanı, daha sessiz, temiz ve iyi bir hava taşımacılığı için 2025’ten itibaren, gece uçuşları ve özel jet uçuşlarını yasaklayacaklarını açıkladı.

Gürültü kirliliği sebebiyle alınan karara göre 00.00-06.00 arasında uçak kalkışına, 00.00-05.00 arasında uçak inişine izin verilmeyecek. Ayrıca, özel jet ve çok gürültü çıkarak uçak modellerinin de Schiphol Havalimanı’nı kullanamayacağı belirtildi.

Yeni kalkış pistinin yapımından vazgeçilirken, gece uçuş yasağıyla yılda 10 bin daha az uçuş gerçekleştirileceği, havalimanı çevresinde yaşayan 17 bin 500 kişinin daha az rahatsız olacağı ve uyku problemi çeken kişi sayısının 13 bin azalacağı belirtildi.

Karara havacılık şirketleri tartışma aşamasına dahil edilmedikleri için tepki gösterirken, yeşil ve sol parti milletvekilleri destek verdi.

Avrupa'nın en çok uçuş yapılan havalimanı İstanbul olduAvrupa’nın en çok uçuş yapılan havalimanı İstanbul oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.