Tolunay Kafkas, Trabzonspor’un sezonunu bitirdi! Orhan Ak istifa etti

Futbolculuk döneminde uzun süre Trabzonspor forması giyen Tolunay Kafkas'ın çalıştırdığı Ankaragücü, tek amacı kupayı almak olan Trabzonspor'u 3-1 yenerek rakibini hedefsiz bıraktı. Trabzonspor'un teknik direktörü Orhan Ak, maçtan sonra görevi bıraktığını açıkladı.

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ankaragücü Trabzonspor'u kupada saf dışı bıraktı

Geçen yılın şampiyonu Trabzonspor, önce Avrupa sonra Süper Lig hedefini kaybetti. Abdullah Avcı görevi bırakınca yerini yardımcısı Orhan Ak aldı. Bordo mavililerin tek hedefi Türkiye Kupası’nı alarak sezonu en azından bir şampiyonlukla kapatmaktı. Bu amaç uğruna Ankaragücü deplasmanında ilk yarı tam Trabzonspor’un istediği gibi geçti.  Abdülkadir Ömür’ün 22. dakikada attığı golle ilk yarı 1-0 önde tamamlandı.

Ancak ikinci yarı Trabzonspor kabusu yaşadı.  Trabzonspor’un dengesini ikinci yarının hemen başında Ali Sowe’nin ayağından bulduğu golle bozan Ankaragücü, bu andan itibaren oyunun kontrolünü bir an olsun kaybetmedi. Daha tehlikeli hücum organizasyonlarına imza atan sarı-lacivertliler, 68. dakikada Lamine Diack’ın golüyle oyun üstünlüğünün yanına skor üstünlüğünü de ekledi.

Dakikalar 83’ü gösterdiğinde ise Ali Sowe kendisinin iki takımının üçüncü golünü kaydederek adeta fişi çekti. Maç, Ankaragücü’nün 3-1’lik üstünlüğüyle sona erdi ve başkent temsilcisi Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselen ilk takım oldu. Ankaragücü, böylelikle 23 sene sonra ilk kez kupada yarı finale çıkmayı başardı.

Kafkas’la ilk galibiyet

Futbolculuk kariyerinin büyük kısmını Trabzonspor’la geçiren Tolunay Kafkas, böylelikle Ankaragücü başındaki ilk galibiyetini eski takımına karşı aldı. Kafkas, 2016-17 sezonundan bu yana ilk kulüp takımı deneyiminde ilk galibiyetini ikinci maçında kazandı. Ankaragücü, tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde çıktığı ilk maçta geçtiğimiz hafta sonu Başakşehir’e 1-0 kaybetmişti.

Gecenin yıldızı Ali Sowe, takımın gösterdiği reaksiyona vurgu yaparak, “Mutluyum, sonuçtan memnunum fazlasıyla önemliydi. Takımın gösterdiği karakterden dolayı mutluyum. İkinci yarıdan önce soyunma odasında sakinliğimizi koruduk ve ilk yarıdaki skora reaksiyon göstermemiz gerektiğini konuştuk ve ilk yarı istediğimiz gibi olmasa da ikinci yarıda reaksiyon gösterip harika bir galibiyet aldık” diye konuştu.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Tolunay Kafkas, “Sistemimizde pres önemli. Kevin bunu yapamadığı için koşu mesafeleri arttı. Yeniyim, Başakşehir maçının bir devresi iyiydi bu maç da iyiydi. Ligdeki durumumuz hiç iç açıcı değil, kim düşerse sürpriz olmaz, dikkatli olmak lazım. Bu cendereden bir an önce çıkmak istiyoruz. Buranın taraftarı başka. Bursa’yla buranın taraftarı başkasına benzemez. Büyük taraftardır, Ankaragücü büyük kulüptür, daha iyi yerlerde olması lazım” dedi.

Başakşehir kötü seriyi kırdı, Tolunay Kafkas yenilgiyle başladıBaşakşehir kötü seriyi kırdı, Tolunay Kafkas yenilgiyle başladı

Trabzon’da düşüş sürdü, Orhan Ak istifa etti

Hem teknik direktörünü hem de yönetimini değiştiren Trabzon’da son dönemde değişmeyen tek şey yaşanan düşüş. Karadeniz ekibi son 6 resmi maçında 4. mağlubiyetini aldı ve sezonun elle tutulur tek hedefi olan Ziraat Türkiye Kupası’na çeyrek final aşamasında havlu attı.

Orhan Ak, kaybedilen maçın ardından istifa ettiğini açıkladı. Ak şöyle konuştu: “Abdullah Avcı’nın ayrılık sürecinde beraber geldik beraber ayrılalım demiştim ancak ricada bulundular. Bu süreç farklı ilerledi ve dışarıdan birisi olarak yardımcı olmak istedim. Bu süreci haftalık ve aylık da konuşabiliriz diye konuşmuştuk. Bir umut çıkış noktası yapabiliriz diye düşündük. İlk maç fena geçmedi ancak oynadığımız son iki maç sezonun özetiydi. Bir yere kadar getirip golden sonra dağılma oluyordu. O mental sorunu çözemedik. Başkanımla konuşamadım Zeyyat Bey’le kendisine ilettim, oyuncularla da vedalaştım. Kulübe zarar vermemek lazım önünü açmak lazım. İçeriden birinin kalması demek ki doğru değilmiş. Benim için güzel bir tecrübe oldu, herkes hakkını helal etsin. Buraya gelen taraftarı üzdüğümüz ve elimizdeki tek şeyi kaybettiğimiz için üzgünüz. Trabzonspor bu kadar kolay kaybetmemeliydi.”

Şampiyonluk kitabını yazıp gitti: Vitor Hugo...Şampiyonluk kitabını yazıp gitti: Vitor Hugo…

Ankaragücü’nün rakibi akşam 20.30’da oynanacak Galatasaray-Başakşehir maçının galibi olacak.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.