Şampiyonluk kitabını yazıp gitti: Vitor Hugo…

Trabzonspor'un 37 yıl sonra şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan Brezilyalı stoper Vitor Hugo, annesinin hastalığından dolayı ülkesinin takımlarından Bahia’ya transfer oldu.

Spor 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Hugo, yeniden Türkiye'ye doğru.

Trabzonspor’da yaprak dökümü devam ediyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Abdullah Avcı’nın istifasından sonra bordo mavililere veda eden 3. isim Brezilyalı stoper Vitor Hugo oldu. 2020-21 sezonunun başında Palmeiras’tan 3.2 milyon euro karşılığında Trabzonspor’a transfer olan Hugo, 1.8 milyon eoru’ya Brezilya ekibi Bahia’ya gitti. Böylece yeni başkan Ertuğrul Doğan, teknik direktörlüğe Orhan Ak’ı getirdikten sonra futboldaki ikinci icraatını yaptı.

Ertuğrul Doğan'ın siftahı hüzünlü oldu... Çılgın maçta Trabzonspor yıkıldıErtuğrul Doğan’ın siftahı hüzünlü oldu… Çılgın maçta Trabzonspor yıkıldı

Vitor Hugo, takıma katıldıktan sonra Trabzonspor’un uzun süredir muzdarip olduğu savunma sorunlarına çare olmuştu. Bordo-mavili formayla 99 maça çıkan Hugo, 9 gol attı ve 1 asist yaptı. Çıktığı maçlarda 16 sarı kart gören tecrübeli isim 2 kez kırmızı kart gördü. Hugo, Trabzonspor’da geçirdiği iki buçuk sezonluk süreçte bir Spor Toto Süper Lig ve iki Türkiye Süper Kupası zaferi yaşadı.
Trabzonspor yönetimi tecrübeli oyuncuya emekleri için teşekkür ederken bir de plaket verdi. Hugo ise kulübün resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan bir video ile taraftara ve takıma veda etti.

Annesi için dua istedi

Vitor Hugo, veda mesajında Trabzonspor’da daha uzun yıllar devam etmek istediğini .elirterek şöyle konuştu: “Ancak yaşadığım bu özel durumun etkisiyle, hayatımda çok önemli olan annemin bu zor anında yanında olmak istedim. Bana hayat veren kişi annem ve bu zor anında onun yanında olmam çok önemli. Umuyorum düzelecek. Bütün dualarım onunla beraber. Umuyorum sizler de onun için dua edeceksiniz. Dua eden ve edecek herkese de teşekkür ediyorum. Ülkeme, kendi toprağıma dönüyorum ve annemin yanında olabileceğim.”

Uğur Vardan derbiyi yazdı: Englishman in Kadıköy!Uğur Vardan derbiyi yazdı: Englishman in Kadıköy!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.