Sahte ‘MİT görevlisi’ operasyonu: 15 milyon lira dolandırdılar

Muğla'nın Marmaris ilçesinde kendilerini 'MİT görevlisi' olarak tanıtıp, 'Libya operasyonu için para lazım' diyerek şehit ailelerinin de aralarında olduğu 30 kişinin 15 milyon TL'sini dolandıran 5 şüpheli yakalandı.

Gündem 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Muğla KOM Şube Müdürlüğü Marmaris Kom Büro Amirliği Marmaris’te büyük bir dolandırıcılık şebekesini çökertti. Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan çete lideri, üyelerini de ‘sizi MİT’e işe aldım’ diyerek kandırdı. Sahte MİT’çi çete ‘Libya operasyonu için para lazım’ deyip 30 iş insanından 15 milyon liralık vurgun yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Marmaris ilçesinde H.H.S.’nin kendisini ‘MİT görevlisi’ olarak tanıtıp, dolandırıcılık yaptığı bilgisine ulaştı.

6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından; H.H.S. ile 4 kişinin şehit aileleri ile dini derneklerden ‘Libya operasyonu için para lazım’ diyerek, 30 kişiden 15 milyon TL topladıkları belirlendi.
Harekete geçen polis, sabah saatlerinde Marmaris’teki adreslere baskın yaptı. Operasyonda 4 şüpheli yakalandı.
Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda mermi, büyü kitabı, ajanda ve banka dekontları ele geçirildi.
H.H.S. ise Osmaniye’de depremzedeler için para topladığı sırada gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Bir 'hayırlı evlat' haberi: Babası yoğun bakımda yatarken hesabından 10 milyon lirayı almışBir ‘hayırlı evlat’ haberi: Babası yoğun bakımda yatarken hesabından 10 milyon lirayı almış

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.