‘Cannes’lı dönüş: Johnny Depp Kral XV. Louis rolünde

Johnny Depp'in yeni filmi 'Jeanne du Barry' 76. Cannes Film Festivali’nin açılış filmi olacak.  Kral XV. Louis rolünde seyirci karşısına çıkacak Depp’in bu rolü, eski eşi Amber Heard ile birbirlerine karşı açtıkları ‘reytingli’ davanın ardından, oyuncunun ‘büyük dönüşü’ olarak görülüyor.

Kültür Sanat 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

76. Cannes Film Festivali tüm sinemaseverler tarafından heyecanla beklense de bu yılki festivale daha büyük anlamlar yükleyen biri var: Johnny Depp. Çünkü oyuncunun başrolünde yer aldığı ‘Jeanne du Barry’ festivalin açılış filmi olacak. 

Kral XV. Louis rolünde izleyeceğimiz Depp’in bu rolü, eski eşi Amber Heard ile birbirlerine karşı açtıkları ‘reytingli’ davanın ardından, onun büyük dönüşü olarak görülüyor. Son olarak Berlin Film Festivali’nde prömiyeri yapılan 2020 yapımı ‘Minamata’ ile beyazperdede karşımıza çıkan aktör, son bir yıldır eski eşi Amber Heard ile birbirlerine karşı açtıkları dava ile gündemdeydi. İki taraf da birbirini şiddet uygulamak ve itibarlarına zarar vermekle suçluyordu.

Görünmez ambargo kalktı

Bu süreçte Johnny Depp’e herkes mesafeliydi. Hatta efsanevi fotoğrafçı Eugene Smith’i canlandırdığı Minamata’ birçok ülkede gösterime bile girmedi. Fakat davanın sonuçlanmasıyla birlikte Depp’e uygulanan ‘görünmez ambargo’ kalktı. Hatta arka arkaya proje teklifleri gelmeye başladı oyuncuya.

Johnny Depp'i Kral XV. Louis rolünde izleyeceğiz.

Kralın gözdesine yakından bakış

‘Jeanne du Barry’ filmine dönecek olursak…  Filmin yönetmenliğini ve başrolünü Fransız aktris ve film yapımcısı Maïwenn üstleniyor. Kendisini, 2011’de Cannes’da Jüri Ödülü’nü kazandığı ‘Polisse’ filminden hatırlıyoruz. Kadroda, Maïwenn ve Depp’e, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Benjamin Lavernhe ve Pascal Greggory eşlik ediyor. Kral Louis XV’in gözdesinin hayatını, yükselişini ve düşüşünü anlatan filmde Maïwenn, işçi bir kadının kralın gözdesi haline gelme sürecini canlandıracak. İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un jüri başkanlığında gerçekleşecek festival, 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Indiana Jones Prömiyerini Cannes’da yapacakIndiana Jones Prömiyerini Cannes’da yapacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.