Catherine Deneuve, Cannes’ı afişe ediyor!

76. Cannes Film Festivali'nin resmi afişi yayınlandı. Oyuncu Catherine Deneuve'ün yer aldığı siyah beyaz fotoğraf, Alain Cavalier'in yönettiği ‘Kalp Atışı’ filminden bir sahne. Oyuncu festival için de özel bir isim. Deneuve, kariyeri boyunca birçok kez festivalde yer aldı ve birçok ödül kazandı.

Kültür Sanat 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
1 Haziran 1968 tarihli Catherine Denevue fotoğrafı.

76. Cannes Film Festivali için geri sayım başladı. Festival programının ardından, bu senenin resmi afişi de yayınlandı. 16-27 Mayıs tarihleri arasında  gerçekleşecek festivalin afişinde oyuncu Catherine Deneuve yer alıyor.

Siyah beyaz fotoğraf, Alain Cavalier’in yönettiği ‘Kalp Atışı/La Chamade’ filminden bir sahne. 1968’de Saint-Tropez yakınlarındaki Pampelonne sahilinde çekilen filmde Deneuve, festivalin “rahatlık ve lüks tadıyla dolu dünyevi ve yüzeysel bir hayat” olarak tanımladığı Lucile rolündeydi.

Festival, aktirsi “Geleneksel veya uygun olandan uzak, sinemanın somutlaşmış hali” diyerek nitelendiriyor.

Sinemanın bir tezahürü

Deneuve, ‘The Umbrellas of Cherbourg’, ‘Repulsion’, ‘The Young Girls of Rochefort’ ve ‘Belle de Jour’ gibi klasiklerde yer almış, Oscar’a aday gösterilmişti. Oyuncu, Cannes’a da yabancı değil.  İlk kez 1964 yılında Jacques Demy’nin “Les Parapluies de Cherbourg” filmiyle Cannes Film Festivali’ne katılan Deneuve, kariyeri boyunca birçok kez festivalde yer aldı ve birçok ödül kazandı. Daha önce 1994’te Clint Eastwood başkanlığındaki Cannes jürisinin başkan yardımcılığını yapmıştı. Festival, oyuncuyu “sinemanın bir tezahürü, konvansiyonel veya uygun olanın çok ötesinde” diyerek nitelendiriyor. Denevue, Jacques Demy, Agnès Varda, Luis Bunuel, François Truffaut, Marco Ferreri, Manoel de dahil olmak üzere birçok ismin ilham kaynağı olmuş ve filmlerinde yer almıştı.

16-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, Maïwenn’in yönettiği, ‘Jeanne du Barry’ filmiyle açılacak. Festivalde, Nuri Bilge Ceylan’ın da ‘Kuru Otlar Üzerine’ filmiyle Altın Palmiye için yarışacak.

 

Gelenek bozulmadı: Nuri Bilge Ceylan yine Cannes'daGelenek bozulmadı: Nuri Bilge Ceylan yine Cannes’da





 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.