Cannes, Coppola ve Lucas’a saygılarını sunar

77. Cannes Film Festivali programı şekillenmeye devam ediyor. Açılış filminden sonra bu kez de merakla beklenen 'Megalopolis'in prömiyerini festivalde yapacak. Öte yandan Cannes'da bu yılın Onur Ödülü'nün George Lucas'a takdim edileceği açıklandı.

Kültür Sanat 10 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Francis Ford Coppola (solda) George Lucas (sağda)

Francis Ford Coppola’nın merakla beklenen ‘Megalopolis’ filmi aylar süren tartışmaların ve 40 yıllık yapım sürecinin ardından 77. Cannes Film Festivali’nde gösterime girecek. ‘Baba’ serisi ve ‘Kıyamet’ filmlerinin yönetmeninin 120 milyon dolarlık kendi parasıyla finanse ettiği bir tutku projesi olan film, 1983 yılından beri senaryolaştırılıyordu. 40 yıllık proje defalarca kez duyurulup yarım kalmıştı. 40 yıl içinde pek çok çekimi iptal edilen film nihayet mayıs ayında prömiyerini yapacak. Öte yandan bu yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Onur Ödülü’nün George Lucas’a takdim edileceği de açıklandı. Ödül geçen yıl Michael Douglas’a takdim edilmişti.

Variety’nin haberine göre Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Giancarlo Esposito, Aubrey Plaza, Jon Voight, Shia LaBeouf, Laurence Fishburne ve Dustin Hoffman’ın yanı sıra Francis Ford Coppola’nın kız kardeşi Talia Shire ve yeğeni Jason Schwartzman’ın rol aldığı ‘Megalopolis’in galası 17 Mayıs’ta Cannes’da yapılacak.

Megalopolis karmaşık bir hikâyeye sahip

Francis Ford Coppola ‘Megalopolis’in prodüksiyonunu geçen yıl tamamladı. Filmin konusuna dair detaylar belirsizliğini koruyor. Ancak bu uzun zamandır filme alınması zor bir hikâye olarak görülüyor, antik tarihi ve dehşet verici bir geleceği kapsayan, ezoterik ve dolambaçlı kavramlarla dolu bir destan olarak tanımlanıyordu. Filme dair açıklamada “Roma’nın kaderinin kendi sosyal sorunlarını çözemeyen modern bir dünyaya musallat olduğu ve siyasi hırs, deha ve çatışmasıyla örülü bir aşk hikayesi” olduğu söylenmişti.

‘Megalopolis’ filmi geçen ay Universal CityWalk Imax’te düzenlenen bir sektör etkinliğinde Universal, Netflix ve Sony’nin de aralarında bulunduğu potansiyel alıcılara gösterildi. Hollywood Reporter’a göre, tepkiler karışıktı; övgü dolu sözlerden bir stüdyo yöneticisinin açıkça tepki ifade etmesine kadar çeşitlilik gösteriyordu. Filmin şu an bir dağıtımcısı bulunmuyor.

Brian Cox: 'Tiyatroya 110 dolar ödeyemem'Brian Cox: ‘Tiyatroya 110 dolar ödeyemem’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.