Cannes’da ‘kısa’yla temsil ediliyoruz: ‘Noksan’ programda

Cannes'ın açıklanan programında uzun metraj Türk filmi şimdilik yok. Ama Cem Demirer kısa metraj filmi 'Noksan' 14 Mayıs'ta başlayacak 77. Cannes Film Festivali'nde Eleştirmenler Haftası bölümünde gösterilecek.

Kültür Sanat 19 Nisan 2024
Noksan, Cannes Film Festivali'nde gösterilecek tek Türk yapımı.

Yönetmen Cem Demirer’in kısa metrajlı filmi Cannes Film Festivali’nde gösterilecek. İlk uzun metrajlı filmi ‘Mendirek’ ile dünya prömiyerini Atlanta Film Festivali’nde gerçekleştiren ve ardından 29. Adana Film Festivali’nden iki ödülle ayrılan yönetmenin ‘Noksan’, festivalin Eleştirmenler Haftası (Semainde de la Critique) bölümüne seçildi. Yönetmen, Berfin Demirat ile birlikte filmin yapımcılığını da üstleniyor.

Ken Loach ve Wong Kar Wai de bu seçkide yer almıştı

Bu sene 11 uzun ile 13 kısa filmin seçildiği ve Fransız Eleştirmenler Sendikası tarafından yeni yeteneklerin ödüllendirilmesi için 1962’den beri aralıksız gerçekleştirilen bu seçkide önceki yıllarda Ken Loach, François Ozon, Wong Kar Wai gibi isimler yer almıştı. Cem Demirer, seçkide Türkiye’den yer alan tek isim.

Lunaparkta çalışırken yaşadığı içsel bunalımla farklı insan ve varlıklarla etkileşime giren ana karakteri Mert’in anlam arama çabasına tanıklık ettiğimiz filmde Demirer kameranın ve sinemanın tüm olanaklarını zorlayarak deneysel bir performansa imza atıyor. Mert karakteriyle başrolde olan Haydar Şahin’e, Şencan Aslan, Barış Yılmaz Gündüz, Aydın Erek ve Alev Kara eşlik ediyor.

Blu TV dizisi Bozkır'a New York'tan ödülBlu TV dizisi Bozkır’a New York’tan ödül

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.