Brian Cox: ‘Tiyatroya 110 dolar ödeyemem’

'Succession' yıldızı Brian Cox West End'de 'Long Day's Journey into Night' oyununda rol alıyor. Ancak oyuncu ailesini tiyatroya götürmenin kendisi için bir savurganlık olduğunu söylüyor.

Kültür Sanat 10 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

‘Succession’ dizisiyle son yılların en beğenilen performanslarından birine imza atan Brian Cox tiyatro bileti ücretlerinden şikâyetçi. Şu sıralar West End’de ‘Long Day’s Journey into Night’ adlı oyunu sahneleyen Grammy ödüllü oyuncu bölgedeki tiyatroların pahalılığından yakındı. The Independent’a röportaj veren 77 yaşındaki oyuncu sahneye taşıdığı yeni karakter ve tiyatroyla ilgili konuşurken ailesiyle birlikte tiyatroya gidebilecek maddi yükü karşılayamayacağını bunun bir savurganlık olduğunu söylüyor.

Yapımın tutup tutmayacağı konusunda “Hiçbir fikrim yok. Bu canavar gibi bir oyun” diyerek başlıyor Cox röportaja. Sonra da oyunun zorluğunu anlatıyor. “Durmak bilmiyor, sizi asla rahat bırakmıyor… Küçüklüğünden beri gördükleri yüzünden depresyonda olan bir kişi tarafından yazılmış. Her zaman yapmak istediğim bir oyundu bu. Ve şimdi bunu yaptığım için pişmanlık duyuyorum çünkü sahnelemesi çok zor!”

Brian Cox: ‘Bizlerle alay edildi’

Brian Cox West End’de sahnelemeye başladığı  ‘Long Day’s Journey into Night’ın arka planında İrlanda göçünün neden olduğu yerinden edilme duygusunun yattığına inanıyor ve şöyle diyor: “Bu ailenin davranış biçimi tamamen büyük açlıktan kaynaklanıyor. Hem baba hem de anne, İrlanda’yı ele geçiren ve alt soykırım yapmak için bir bahane olarak kullanılan bu felaketin bir ürünü.”

Ailesinin İrlanda göçmeni olduğunu hatırlatan Brian Cox “Kıtlık herkesi İrlanda’yı terk etmeye zorladı. Benim ailem İskoçya’ya gitti, pek çok insan da Amerika’ya gitti. Amerikan sistemi Protestan olanları en tepeye yerleştirdi. İrlandalılar köleler gibiydi. Her şeyi yaptılar. Onlarla alay edildi’ Yıldız oyuncunun sosyalist babası Charles, İskoçya’nın Dundee kentinde bir bakkal dükkanı işletiyordu. Annesi Mary yumuşak başlılığıyla ünlüydü. Röportajda onları şöyle tanıtıyor oyuncu:”Babam cömert bir ruh olmaya kararlıydı. Annem, ‘Unutma Brian, hayırseverlik evde başlar’ derdi.”

Tiyatro paralarını karşılayamam

O zor yıllar çok geride kaldı. Brian Cox’un servetinin 15 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Bu bir rahatlığa neden olsa gerek. Ama Cox’a göre değil. Parayla olan ilişkisini şöyle anlatıyor: “Kendim için asla ‘rahat’ kelimesini kullanmam. Kendimi rahat hissetmiyorum. Hesaplarıma hiç bakmam. Bu benim için sadece bir kabus. Hesaplarıma bakamıyorum. Yeterince param var mı? Var, iyi. Tamam. Bırakalım öyle kalsın”

Ailesinin geçmişte yaşadığı yokluk belli ki Brian Cox üzerinde etkiler bırakmış. Kendi tabiriyle söyleyecek olursak savurgan olmaktan korkuyor. Ancak çocuklarının kendisini asla anlamadığından da şikâyetçi: “Oğullarım var. ‘Hayır, tiyatroda bir gece için her birine 110 dolar veremem. Bunu karşılayamam” diyor.

Uludağ'dan İstanbullulara bayram hediyesiUludağ’dan İstanbullulara bayram hediyesi

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.