GSM şirketleri depremzedelerin borcunu silerse vergiden düşebilecek

Resmi Gazete’de yayınlanan 140 sayılı OHAL kararnamesine göre, elektronik haberleşme hizmeti veren şirketler, depremzedelerin borçlarını silmeleri ve OHAL boyunca oluşan borçlardan feragat etmeleri halinde, bu tutarları vergiden düşebilecek.

Ekonomi 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 kenti yıkıma uğratan depremlerin ardından bölgede yaşanan iletişim aksaklığı nedeniyle GSM şirketlerine yönelik tepkiler devam ederken, şirketlere dikkat çeken bir imtiyaz tanındı.

Depremde telefon ve internet neden çalışmadı? Şirketlere göre sorun baz istasyonlarının yıkılması değil elektrik kesintisiydiDepremde telefon ve internet neden çalışmadı? Şirketlere göre sorun baz istasyonlarının yıkılması değil elektrik kesintisiydi

Elektronik haberleşme ve su yapıları denetim hizmetlerine ilişkin tedbirleri içeren 140 sayılı OHAL kararnamesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Elektronik haberleşme hizmeti veren şirketler, depremzedelerin borçlarını silmeleri ve OHAL boyunca oluşan borçlardan feragat etmeleri halinde, bu tutarları vergiden düşebilecek.

Kararnameye göre, OHAL süresince depremden etkilendiğini belgeleyen bireyler için yapılacak yeni aboneliklerde de Özel İletişim Vergisi alınmayacak.

 

Mobil iletişime yine zam geldiMobil iletişime yine zam geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.