Bali’ye giden yabancı turist girişte 10 dolar ödeyecek

Yabancı turistler dünyanın en popüler turizm merkezlerinden Bali'ye giriş için artık 10 dolar civarında vergi ödeyecek. Uygulama 14 Şubat itibariyle başladı.

Ekonomi 15 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Vergi Bali'ye yurtdışından veya ülkenin diğer bölgelerinden giriş yapan yabancı turistler için geçerli olacak.

Endonezya’nın en popüler ve turistik bölgesi Bali’ye giriş yabancılar için paralı hale geldi. Yabancı turistler artık dünyanın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Bali’ye girmek için 150 bin Endonezya Rupisi (290 TL, 9,60 dolar) vergi ödemek zorunda.
İlk kez geçen yıl duyurulan turist vergisi bugün Sevgililer Günü’nden itibaren yürürlüğe girdi. Endonezyalı yetkililer uygulamanın adanın çevre ve kültürünü korumayı amaçladığını söyledi.

Ödemeler Love Bali web sitesinden yapılıyor

Yurtdışından veya ülkenin diğer bölgelerinden eyalete giriş yapan yabancı turistler için geçerli olan vergiden yerli Endonezyalı turist muaf tutulacak. Yolcuların Bali’ye gitmeden önce Love Bali web sitesi aracılığıyla ödeme yapması gerekecek. Bali el değmemiş plajları ve eşsiz sörf dalgalarının yanı sıra güzel manzaralarıyla da tanınıyor. Resmi veriler geçen yıl ocak ve kasım ayları arasında Bali’yi yaklaşık 4,8 milyon turistin ziyaret ettiğini gösteriyor.

En fazla Avustralyalılar gidiyor

İstatistiklere göre Kasım 2023’te Bali’ye en çok turist gönderen ülke 100 binden fazla ziyaretçiyle Avustralya oldu. Bunu Hindistan, Çin ve Singapur’dan gelen turistler izledi.

Ancak son yıllarda “saygısız davranışlarda bulunan turistler” yerel halkı kızdırmıştı.

Geçen mart ayında bir Rus Hinduların tanrıların evi olduğuna inandığı Agung Dağı’nda soyununca Bali’den sınır dışı edilmişti.

Aynı ay içinde yetkililer trafik kurallarını ihlalle ilgili bir dizi vakanın ardından yabancı turistlerin motosiklet kullanmasını yasaklayacaklarını açıklamıştı.

2021 yılında da bir başka kutsal mekan olan Batur Dağı’nda seks yapan bir Rus çiftin üç dakikalık videosunun yayılması da kargaşaya neden olmuştu.

Ayasofya'da yeni dönem başlıyor: Turiste 25 euro, vatandaşa bedavaAyasofya’da yeni dönem başlıyor: Turiste 25 euro, vatandaşa bedava

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.