Manchester takımları kayıpsız, düşme hattında kıyasıya mücadele…

Premier Lig’de cumartesi birbirinden kritik 8 maça sahne oldu. Manchester United günün açılış maçında Everton’ı düşme hattına iterken Manchester City, Arsenal’ı takibini sürdürdü.

Spor 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Premier Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerden Manchester City, deplasmanda Southampton’a konuk oldu. Bir maç eksikle Arsenal’ın 8 puan gerisinde ikinci sırada bulunan Manchester ekibi için bu karşılaşma da her Premier Lig maçı gibi hata payının olmadığı bir mücadeleydi. City, maçın ilk yarısında kümede kalma mücadelesi veren rakibinin kilidini açmakta zorlandı. Ancak 45’te usta ayak Kevin De Bruyne imdada yetişti. Sol kanattan adrese teslim bir orta yapan Belçikalı, Erling Haaland’ın kafa vuruşuyla topu ağlara göndermesiyle beraber 100. Premier Lig asistine imza attı. Kevin De Bruyne; Ryan Giggs (162), Cesc Fabregas (111), Wayne Rooney (103) ve Frank Lampard’dan (102) sonra Premier Lig tarihinde 100 asisti geçen beşinci oyuncu oldu.

İkinci yarıya da baskın başlayan konuk ekip, 58’de Jack Grealish’le farkı ikiye çıkardı ve rahatladı. 68’de Jack Grealish bu kez asist yaptı. Erling Haaland, Grealish’in pasına enfes vurdu ve skor 3-0 oldu. Ev sahibi, 72’de Sekou Mara’nın golüyle farkı 2’ye indirdi. Ancak City, 75’te Julian Alvarez’in penaltıdan attığı golle rakibinin umutlarını söndürdü. Manchester City, maçtan 4-1 galip ayrıldı ve galibiyet serisini sekiz maça çıkarıp puanını 67’ye yükseltti. Erling Haaland, bu sezon 30 haftada 30. kez topu ağlarla buluştururken Chelsea’den (29) daha fazla lig gol atmış oldu.

Manchester United evinde hata yapmadı

Premier Lig’de Manchester United, kümede kalma savaşı veren Everton’ı 2-0 yendi. Old Trafford Stadı’ndaki maçta golleri 36’da Scott McTominay ve 71’de Anthony Martial’dan geldi. Bu sonuçla puanını 56’ya çıkaran Manchester United, maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. 27 puanlı Everton ise maç fazlasıyla 16. sırada kaldı. United’ın yıldızı Marcus Rashford, 81. dakikada sakatlanarak yerini Hollandalı Wout Weghorst’a bıraktı.

Villa ve Emery aman vermiyor

Premier Lig’de son 6 maçının 5’ini kazanan ve en formda gözüken takımlardan olan Aston Villa, Notthingham Forest’i kendi evinde 2-0 mağlup etti ve 47’ye yükseltti. Villa’da goller 48’de Bertrand Traore ve 90+5’te Ollie Watkins’in ayağından geldi.

Aston Villa doludizgin

Chelsea’ye Lampard da çare olmadı

Wolverhampton, evinde konuk ettiği Chelsea’yi Matheus Nunes’in 31. dakikadaki enfes golüyle 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla Chelsea’nin Premier Lig’de maç kazanamama serisi dört maça çıktı.

Sabır ve beklenti... Chelsea'deki zıt kutuplar...Sabır ve beklenti… Chelsea’deki zıt kutuplar…

Toney’nin serisi bozuldu

Brentford, evinde ağırladığı Newcastle United’a 2-1 yenildi. 29’da penaltıdan yararlanamayan Ivan Toney, 2018’den bu yana ilk kez penaltı kaçırdı. 45+1’de takımını penaltıdan öne geçiren İngiliz yıldızın golü yeterli olmadı. Newcastle United, 54’te David Raya’nın kendi kalesine attığı golle eşitliği yakaladı. Galibiyet golü 61’de Alexander Isak’ın ayağından geldi.

Premier Lig’de günün diğer sonuçları:

Fulham –  West Ham United 0-1

Tottenham – Brighton 2-1

Leicester City – Bournemouth 0-1

‘4’ bir yanda farklı hikaye‘4’ bir yanda farklı hikaye

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.