Huylu huyundan vazgeçmez: Eşek şakası yüzünden vurulan YouTuber, iyileşince şakalarına devam edecekmiş

ABD'de içeriklerini fast food restoranlarında asgari ücretle çalışanları, Uber sürücülerini ve yabancıları rahatsız etmek üzerine kuran bir Youtuber, son yaptığı şakayla hastaneyi boyladı.

Dünya 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tanner Cook, saldırıya rağmen şaka yapmaktan vazgeçmeyeceğini söyledi. Fotoğraf: WUSA-TV

40 bin aboneye sahip Tanner Cook adındaki ABD’li bir YouTuber, genellikle tanımadığı insanlara rahatsız edici şakalar yaparak para kazanıyor. Ne var ki son şakası kendisine pahalıya mal oldu. Virginia’daki bir alışveriş merkezinde eşek şakası yapmaya kalkışan Cook, 31 yaşındaki Alan Colie’yi gözüne kestirdi. Şakasını yaptığı sırada arkadaşı tarafından kameraya alınan YouTuber, şakadan hoşlanmayan Colie tarafından karnından vuruldu. Hastaneye kaldırılan Cook’un ameliyat olması gerekti.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Colie, söz konusu alışveriş merkezinin yemek katında otururken, ‘kalabalık bir binada ateşli silah kullanma’ suçundan tutuklandı.

Cook’un babası, Insider’a yaptığı açıklamada şakanın Google Translate ile alakalı olduğunu ve YouTuber’un şaka sırasında telefonunu adamın yüzüne tuttuğunu anlattı. Bölgenin üst düzey savcısı, delil toplama çalışmalarının devam ettiğini ve video görüntülerinde Cook’un Colie’yi alışveriş merkezi çevresinde takip ettiğinin görüldüğünü söyledi.

Öte yandan savcı, Cook’un Colie’yi tehdit ettiğine ya da ona dokunduğuna dair kanıtların ortaya çıkması halinde Youtuber’un da suçlanabileceğini söyledi. Baba ise oğlu hakkında dava açılmasının düşünülmesine inanamadığını ve oğlunun şaka yapmak için ifade özgürlüğü hakkından faydalandığını söyledi.

Ameliyattan sonra basına konuşan Cook ise, kendisini vuran şahsın öncesinde herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermediğini söyledi. İşin ilginç yanı ise Cook’un iyileştikten sonra insanlara şaka yapmaya devam edeceğini söylemiş olması.

Türünün tek örneği değil

Cook, yukarıdaki başlıkta da belirttiğimiz üzere türünün tek örneği değil. Daha geçen sene eylül ayında Mesut Can Eray adındaki bir YouTuber, Avusturya’da Asyalı bir kadına taciz edici sözler söylediği için deport edilerek Türkiye’ye gönderilmişti. Yine benzer bir şekilde Eray da pişmanlık belirtisi göstermeyerek, özür dilemeyeceğini ve içeriklerine Türkiye’de devam edeceğini belirtmişti.

YouTube’daki abone sayısı çoğu ülkenin nüfusundan fazlaYouTube’daki abone sayısı çoğu ülkenin nüfusundan fazla

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.