Listeler açıklandı, küskünlerin istifaları başladı

14 Mayıs seçimleri için aday listeleri önceki gün YSK’ya sunuldu. Hemen hemen tüm partilerde liste istifaları başladı. Liste dışı kalanlar, yerini beğenmeyenler ve aday listesini beğenmeyenler partilerinden istifa etti.

Siyaset 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Hemen hemen seçime katılan tüm partilerde liste istifaları yaşanıyor. Her seçim döneminde aday listelerinin kesinleşmesiyle başlayan istifa dalgası bu seçimde de listelerin tesliminden bir gün sonra başladı.

İYİ Parti’de YSK’ya sunulan nihai listede Konya’dan 5’inci sıradan aday gösterilen Süleyman Şenol, hem adaylıktan hem partisinden istifa etti. Sıralamadaki yerini beğenmeyen Şenol, yaptığı açıklamada, İYİ Parti’yi kurucu hedeflerinden sapmakla suçladı.

Ordu’da İYİ Parti eski İl Başkan Yardımcısı ve parti kurucusu Nuray Özdemir, İdris Naim Şahin’in 1. sıra milletvekili adayı yapılmasına tepki olarak partiden istifa etti.

AK Parti Ordu İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Binicioğlu da, milletvekili listesine tepki olarak 4.5 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Binicioğlu yaptığı açıklamada, “At izinin it izine karıştığı, hak ile batılı ayırt etmenin zorlaştığı bu çetin zamanda Reis’imizin samimiyetine inanarak dua eden her bir kardeşimizden Allah razı olsun” dedi.

Belki Meclis'e bir film gelir: Nasipse VekilizBelki Meclis’e bir film gelir: Nasipse Vekiliz

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Ahmet Ercan Uçkan partisinden istifa etti. İstifasını yazılı bir açıklamayla duyuran Uçkan, “Gelecek Partisi’ni hakkettiği potansiyelin çok uzağında tutan zihniyet, listelerde de kendini göstererek partimizi ittifaktaki diğer partilere ezdirmiştir” dedi.

Zafer Partisi milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından kendisine İzmir 1’inci bölge 6’ncı sıradan yer bulan avukat Ege Tunca, Twitter hesabı üzerinden partiyi eleştiren bir açıklama yaparak, üyelikten istifa etti ve adaylıktan çekildi.

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, milletvekilliği aday belirleme konusunda parti tabanının görüşünün dikkate alınmadığını söyleyerek istifa ettiğini açıkladı. Afyon’daki yerel basında yer alan bilgilere göre Kocacan, milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecinde MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ile ters düştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan 2’inci sıra adayı Özel Özen ise, “Ben bu partiye liyakat ve demokrasi kültürü için gelmiştim, şimdi gördüğüm manzaranın dehşeti beni bu kararı almaya itmiştir” diyerek istifa etti.

Ne Ak Parti ne de CHP'de tablo değişti... Meclis'te yine kadının adı yokNe Ak Parti ne de CHP’de tablo değişti… Meclis’te yine kadının adı yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.