Özel ve İnce buluşması: Sürpriz gündem Memleket’in CHP’ye katılması

CHP Genel Merkezi önemli bir görüşmeye ev sahipliği yapacak. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Özgür Özel ile bir araya gelecek. 10Haber’in edindiği bilgiye göre sürpriz gündem Memleket Partisi’nin CHP’ye katılması.

Siyaset 3 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel saat 10.00’da CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek. Görüşmede iki partinin kurmayları da yer alacak. Memleket Partisi heyeti kurultay sürecini değişimle sonlandıran yeni CHP yönetimine “hayırlı olsun” diyecek.

İnce geçen aralık ayı başında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmüş, İmamoğlu’na İstanbul için destek vermek istediğini söylemişti.

Memleket Partisi ile CHP arasında işbirliği için randevulaşma olmamışMemleket Partisi ile CHP arasında işbirliği için randevulaşma olmamış

10Haber’e konuşan Memleket Partisi Parti Sözcüsü İpek Özkal Sayan görüşmenin bir numaralı gündem maddesinin 31 Mart yerel seçimlerindeki işbirliği formülleri olduğunu belirtti. İstanbul dışında çalışılan ya da netleşen bir seçim bölgesi olmadığını söyleyen Özkal “işbirliğinin genel çerçevesi konuşulacak” dedi. 10Haber’e konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlut Dudu da “En önemli gündem maddesi yerel seçimler. Genel başkanlar görüşmenin ardından içerikle ilgili açıklama yapacaktır” diye konuştu.

İzmir’de güçlü bir adaya ihtiyaç var

Muharrem İnce’nin CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterileceği öne sürülmüş, CHP iddiayı yalanlamıştı. Mevlut Dudu bunun görüşmede masaya gelmeyeceğini söylese de İpek Özkal teklif gelmesi durumunda değerlendirilebileceğini söyledi. Özkal “İzmir’de İYİ Parti aday açıkladı. DEM Parti de aday çıkarırsa CHP o kadar kolay kazanamaz. O yüzden güçlü bir isme ihtiyaçları var” dedi.

‘CHP’ye katılalım’ diyen genel başkan yardımcıları var

10Haber’in edindiği bilgiye göre görüşmenin sürpriz gündemi Memleket Partisi’nin CHP’ye katılması olacak. Memleket Partisi’de bir süredir CHP’ye katılma yönünde görüş bildiren genel başkan yardımcıları var. Bu görüşleri dinleyen Genel Başkan Muharrem İnce kendi fikrini açıklamadı. Bir grup MYK üyesi ise partinin kurumsal kimliği korunup sadece yerel seçimlerde iş birliği yapılması görüşünde. Böyle düşünen bir genel başkan yardımcısı gerekçesini şöyle anlattı:

“Bu parti kolay kurulmadı, ciddi emek veriliyor. Partinin tüzüğünü, programını biz yazdık, çok da içimize sinen ilkeler bunlar. Herkes görüşünü belirtti. Genel Başkan herkesi dinledi. CHP’ye katılacağız diye bir açıklama yapmadı.”

İmamoğlu: Muharrem İnce İstanbul'a destek olacakİmamoğlu: Muharrem İnce İstanbul’a destek olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.