Kameralara yansıyan diyalog gündem oldu: ‘Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu engelledi’ iddiası

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı İmamoğlu'nun kameralara yansıyan konuşması sosyal medyanın gündeminde. Görüntüler sonrası İmamoğlu'nun ilçe başkanları toplantısına katılımının engellendiği konuşuluyor.

Siyaset 20 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 17 Eylül’de eski Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilişinin 62. yıl dönümü dolayısıyla Topkapı’da bulunan Anıt Mezar’a giderek çelenk bırakmıştı. Burada Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında geçen bir konuşmanın videosu ise sosyal medyada yeni yayıldı.

Söz konusu videoda, İmamoğlu’nun, “13.00’teki toplantıya ben de gelirim diye söylemiştim ama herhalde kapalı bir toplantı olacakmış, ilçe başkanları…” sözlerine Kılıçdaroğlu’nun, “evet” yanıtını verdiği duyuluyor. Bunun üzerine İmamoğlu ise, “Tamam öyleymiş” diyor.

Söz konusu olayda, İmamoğlu’nun ilçe başkanları toplantısına alınmadığı iddiası bulunuyor. Olayı, Sözcü yazarı İsmail Saymaz köşesine taşıdı ve İBB kaynakları olayı şöyle anlattı:

“İmamoğlu, geçen cuma hem CHP Genel Merkezi hem de İl Başkanlığı tarafından Kılıçdaroğlu’nun İstanbul programına çağrıldı. İmamoğlu, genel merkeze gönderdiği yanıtta, 17 Eylül Pazar günü Adnan Menderes ve arkadaşlarının anmasına ve saat 15.00’teki ilçe başkanlarıyla yapılan toplantıya katılacağını bildirdi. İmamoğlu’nun özel kalemine cuma gecesi saat 23.45 dolaylarında genel merkezden mesaj gönderildi. Mesajda, ‘İlçe başkanlarıyla kapalı toplantı yapılacak. Başkan programını bölmesin’ denildi.”

Öte yandan aynı yazıda ilçe başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu’na İmamoğlu’nun çağrılmaması dolayısıyla tepki gösterildiği “Belediye başkanımızın burada olması gerekirdi” belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun ise “Bu bir örgüt toplantısı. İmamoğlu’nu belediye başkanlarıyla yapacağım toplantıya çağırırım” karşılığını verdiği ifade edildi.

Akşener'e Özel'den 'zehir' yanıtı: CHP de şerbet içmediAkşener’e Özel’den ‘zehir’ yanıtı: CHP de şerbet içmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.