Süper Mario rekor kıra kıra sinema salonlarının umudu oldu

Pandemi sonrası zor dönemden geçen sinema salonları için 'Süper Mario Kardeşler Filmi' umut oldu. Film dünya genelinde 377 milyon dolar hasılat elde ederek ilk beş günde tüm zamanların en iyi açılış yapan animasyon filmi rekorunu kırdı. Film bu cuma Türkiye'de vizyona girecek.

Kültür Sanat 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye’de bu hafta vizyona girecek olan ‘Süper Mario Kardeşler Filmi’ ABD dahil pek çok ülkede seyirciyle buluştu. Buluşmakla kalmadı rekorları kıra kıra gidiyor. 80 yılların efsanevi oyunun ikinci sinema macerası olan film, şu an dünya çapında elde ettiği 377 milyon dolar hasılatla, ilk beş günde bir animasyon filmin tüm zamanların en iyi açılışını gerçekleştirmiş oldu. Böylece Süper Mario, 358 milyon dolar hasılatla bu kategoride rekoru elinde tutan ‘Karlar Ülkesi 2/ Frozen 2’ animasyonunu tahtından etti.

100 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olan animasyon film, ‘John Wick 4’ten sonra sinemalara akın akın insanları çekmeyi başaran 2023’ün gişe rekortmeni ikinci filmi oldu. Özellikle ABD’de salon sahipleri, pandemi sonrasında eski gücünü yitirmeye yüz tutan sinemaların görkemli günlerine dönebileceği umudunu taşımaya başladı. Bu umudun somut verilerine gelirsek film ABD’de ilk hafta sonunda 146,4 milyon dolarlık hasılatla ABD’de tüm zamanların en iyi ikinci animasyon açılışını gerçekleştirdi.

Rekorlar kırsa da filmi sinema eleştirmenleri pek de beğenmedi. New York Post’tan Johnny Oleksinski film için “Bize ürün satmak için bir başka ruhsuz numara” derken, The Guardian gazetesinden Peter Bradshaw filmi “Sıkıcı ve her anlamda düz” olarak niteledi. Bradshaw, Bob Hoskins’in başrolünü oynadığı kötü meşhur orijinal uyarlamaya atıfta bulunarak filmin “1993’teki versiyonuna eşdeğer bir hayal kırıklığı” olduğunu söyledi.

Lakin Süper Mario hayranları eleştirilere rağmen filmi bağrına bastı. Rotten Tomatoes’da film için yüzde 56 eleştirmen puanına karşılık seyirci puanı yüzde 96 oldu. Hollywood Reporter’dan Pamela McClintock, seyircilerin “kötü eleştirileri umursamıyor gibi göründüğünü” yazdı.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.