Devir teslim zamanı: ‘Barbie’ ilk kez zirveden indi

Greta Gerwig imzalı 'Barbie'yi kırdığı rekorlarla anmaya alıştık. Lakin film, beşinci haftanın sonunda ABD'de ilk kez zirveden indi. Yerini ise süper kahraman filmi 'Blue Beetle' aldı. Lakin dünyada 'Barbie' gözünü 'Süper Mario Kardeşler Filmi'nin rekoruna dikmiş durumda

Kültür Sanat 22 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
'Barbie', vizyona girdiği beşinci hafta sonunda, ilk kez zirveden indi, yerini 'Blue Beetle'a bıraktı.

Gösterimi girdiği haftadan itibaren ABD’de her hafta en çok izlenen, Greta Gerwig imzalı ‘Barbie’, beşinci haftanın sonunda zirveyi süper kahraman filmi ‘Blue Beetle’ bıraktı. ‘Barbie’ beşinci haftasında 21.5. milyon dolarlık hasılat elde ederken ‘Blue Beetle’ 24.5′ milyon dolar hasılat kazandı. Böylece zirve mücadelesinde ‘Barbie’ geriye düştü.

Warner Bros.’un yapımcısı olduğu ‘Barbie’, şirketin ‘Harry Potter: Ölüm Yadigarları Bölüm 2’ filminin ardından en yüksek gişe hasılatı elde eden filmi oldu.

Ama bu durum ‘Barbie’ rüzgarının bittiği anlamına gelmiyor. Film ABD’de 567 milyon dolarlık toplam hasılatla ‘Süper Mario Kardeşler Filmi’nin 574 milyon dolarlık gişe hasılatını geçecek gibi görünüyor. Dünyada da ‘Barbie’ 1 milyar 280 milyon dolarlık hasılatıyla yılın en iş yapan ikinci filmi olarak ‘Süper Mario Kardeşler Filmi’ni zirveden indirmeye çalışıyor. Ki vizyonunu tamamlayan ‘Süper Mario Kardeşler Filmi’ 1 milyar 355 milyon dolarlık hasılatıyla şimdilik lider konumunda.

Türkiye’deyse durum yine değişmedi. ‘Oppenheimer’ yine bu hafta sonu en çok seyirci çeken film oldu. ‘Barbie’, ‘Meg 2: Çukur’un arkasından hafta sonunu üçüncü olarak tamamladı. ‘Oppenheimer’ın Türkiye’deki toplam seyirci rakamı 1 milyon 490 bin olurken ‘Barbie’ninti 1 milyon 302 binde kaldı. 'Barbie' nelere kadir: Covid'ten beri sinemaya gitmeyenler bile salonlara koşmuş‘Barbie’ nelere kadir: Covid’ten beri sinemaya gitmeyenler bile salonlara koşmuş

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.