‘Barbie’ hakkında ilk yorumlar sosyal medyaya düştü

Beklenen gün geldi, en azından Los Angeles'taki bir grup şanslı sinema yazarı için. Greta Gerwig'in 'Barbie'sinin ilk gösteriminin ardından eleştirmenler filme övgüler yağdırdı.Ryan Gosling'e Oscar adaylığının hemen verilmesini isteyenler de vardı, Gerwig'in harika bir iş çıkardığını söyleyenler de.

Kültür Sanat 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
'Barbie'nin ilk üç günlük hasılatı 337 milyon dolar olarak açıklandı.

Nihayet beklenen gün geldi, Greta Gerwig’in bütün bir yıl boyunca konuşulan ‘Barbie’ filmi Amerika’da prömiyerini yaptı. Margot Robbie ve Ryan Gosling başrollerinde yer aldığı filmi Los Angeles’ta özel bir gösterimde izleyenler sosyal medyaya koştu. İlk yorumlar Gerwig’in pembe dünyasını uzun süre daha konuşacağımız yönünde.

Ryan Gosling’e Oscar adaylığını verin!

ScreenRant yazarı Joseph Deckelmeier filmi “komik ve zekice” olarak nitelendirdi, Gerwig’e hakkını teslim etti: “Sınırları zorluyor ve bu büyük bir başarı.” Deckelmeier, Robbie’nin performansını harika şeklinde tanımlarken Gosling ve Simu Liu’nun karakterlerini tamamen eğlenceli olarak değerlendirdi, tüm kadronun harika olduğunu söyledi. ComicBook.com yazarı Jamie Jirak ise ‘Barbie’yi, “yılın favori filmi” olarak nitelendirdi, “Greta Gerwig beklentilerimin üzerine çıkmayı başardı. Barbie’nin olumlu ve olumsuz yönleriyle o kadar güzel başa çıkıyor ki. Ryan Gosling’e Oscar adaylığı verin” dedi.

 

Collinder yazarı Perri Nemiroff ise ‘Barbie’nin pembe dünyasını, filmin işçiliğini, özellikle kostüm ve prodüksiyon tasarımını övdü. Gelen ilk yorumlar arasında “görsel şaheser” ifadelerinin yanı sıra bağımsız sinema filmleriyle sinema dünyasına merhaba diyen Gerwig’in ana akım bir filmi de başarıyla ele aldığı yönünde birleşiyor.

Duyurulduğu günden itibaren gündemden düşmeyen ‘Barbie’ filmi bu kadar göz önünde olmasına rağmen konusuna dair bilgiler çok sınırlı. Resmi paylaşılan açıklamada sadece Barbie ve Ken’in mükemmel Barbieland ideallerine uymadıkları gerekçesiyle kovuldukları ve gerçek dünyada mutluluğu bulmak için yola çıktıkları bilgisi yer alıyor.

Kate McKinnon, Issa Rae, Hari Nef, Alexandra Shipp, Emma Mackey, Sharon Rooney, Dua Lipa, Nicola Coughlan, Ana Cruz Kayne, Ritu Arya, Kingsley Ben-Adir, Simu Liu, Scott Evans, Ncuti Gatwa, John Cena, America Ferrera, Will Ferrell, Connor Swindells, Michael Cera, Helen Mirren, Jamie Demetriou ve Emerald Fennell gibi yıldız kadrosuyla dikkat çeken filmin ilk gösterimine de yıldızlar yağdı. Nicki Minaj ve Dua Lipa gibi yıldızların da katıldığı gösterimin ardından film olumlu yorumlar alarak seyircileri daha da heyecanlandırmayı başardı. Eleştirmenlerin resmi incelemeleri, 21 Temmuz’daki vizyon tarihine yakın bir tarihte yayınlanacak.

Margot Robbie ve Greta Gerwig Barbie filmindeki bir sahne için Mattel'i ikna etmişMargot Robbie ve Greta Gerwig Barbie filmindeki bir sahne için Mattel’i ikna etmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.