Shakira ana ‘Barbie’yi beğenmemiş

Gişe rekorları kıran 'Barbie' filmini sevmeyenler kervanının yeni bir üyesi var: Shakira. Grammy ödüllü şarkıcı ve filmi birlikte izlediği iki oğlu filmi "erkekleri erkek olma olasılığından alıkoyan bir pop kültürü parçası" diyerek eleştiriyor.

Kültür Sanat 2 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Greta Gerwig imzalı ‘Barbie’ tüm zamanların en iyi gişe başarısını yapmış ve geçen senenin en çok konuşulan filmi olabilir. Ancak filmi sevmeyen biri var: Şarkıcı Shakira.

Grammy ödüllü şarkıcı Allure dergisine verdiği röportajda iki oğluyla izlediği ‘Barbie’yi sevmediğini, hatta oğullarının filmden nefret ettiğini söyledi: “Oğullarım filmden nefret etti. Erkekliği köreltici olduğunu hissettiler ve ben de bir yere kadar katılıyorum.”

Fotoğraf: Allure.

“İki erkek çocuk yetiştiriyorum. Onların da kadınlara saygı duyarken kendilerini güçlü hissetmesini istiyorum” diyen 47 yaşındaki şarkıcı şöyle devam etti:

“Popüler kültürün erkeklerin erkek olma, koruma ve sağlama olanaklarını ellerinden almadan kadınları güçlendirmeye çalışmasını seviyorum. Kadınlara özümüzü kaybetmeden, kadınlığımızı yitirmeden her şeyi yapabileceğimize dair tüm araçları ve güveni vermeye inanıyorum. Bence erkeklerin toplumda bir amacı ve kadınların da başka bir amacı var. Birbirimizi tamamlıyoruz ve bu tamamlayıcılık kaybedilmemeli.”

Gerwig, Barbie’nin senaryosunu Noah Baumbach’la birlikte yazdığı filmin başrollerini  Margot Robbie ve Ryan Gosling paylaşıyordu. Öte yandan yönetmen Gerwig bir milyar barajını tek başına aşan tek kadın oldu.

Warner patronu Pam Abdy: Barbie 2 mi? Neden olmasın?Warner patronu Pam Abdy: Barbie 2 mi? Neden olmasın?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.