Bir sosyal medya şuursuzluğu: Barbie filminin hesabı, atom bombası şakalarına olumlu tepki verince, yapımcı Japonlardan özür diledi

Barbie ve Oppenheimer'un eşzamanlı gösterime girmesi sosyal medya çılgınlığını tetiklerken, iki filmi bir araya getiren paylaşımlar kriz yaratıyor. Barbie karakterinin saçlarını mantar bulutu yapılmasına Barbie filminin sosyal medya hesabı 'Bu Ken bir stilist' şakası yapınca olay çıktı.

Kültür Sanat 3 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
  • 10Haber news
Her yerde göremeyeceğiniz türden bir şuursuzluk karşınızda: Barbie'nin saçını, atom bombasının etkisi olan mantar bulutuyla değiştirmek ve filmin resmi hesabından bunu 'beğenmek'.

Her taraftan üzerinize üzerinize gelen ‘Barbenheimer’ haberlerinden sıkılmış olabilirsiniz ancak bu kez yaşanan skandal gelişme haber olmayı hak ediyor.

Aynı anda gösterime girmesi, sunduğu iki farklı dünya nedeniyle oluşturduğu tezatla da çok konuşulan Barbie ve Oppenheimer filmine ilişkin son haber bu kez Japonya merkezli.

ABD’nin 1945’te Hiroşima ve Nagazaki’ye atom bombası atarak yüz binlerce sivilin ölümüne yol açması nedeniyle, atom bombasının babası sayılan fizikçi Robert Oppenheimer’ı anlatan film, Japonya için ayrıca hassas bir konu. Fakat iş sosyal medyaya gelince bu hassasiyet unutulmuş.

Warner Bros ABD, Barbie filminin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla ilgili olarak ‘içtenlikle’ özür dilemek zorunda kaldı. Çünkü, gişe rekorları kıran Barbie filminin şirkete ait sosyal medya hesabı, filmin ana karakterini, Oppenheimer’daki atom bombasıyla ilişkilendiren görüntülerle bağdaştıran kullanıcı paylaşımlarına olumlu yanıtlar verdi hatta övdü. Bu yanıtlar, Japonya distribütörünün ABD merkez ofisine yönelik eleştirisinin ardından Warner Bros’un özür yayınlamasına sebep oldu. Şirketten yapılan açıklamada, “Warner Bros olarak son duyarsız sosyal medya etkileşimi nedeniyle içtenlikle özür diliyoruz” denildi.

Tepki çeken paylaşımların birinde, Barbie karakterini canlandıran oyuncu ve atom bombasının yapımını yöneten fizikçi Robert Oppenheimer’ı canlandıran oyuncunun, ABD’nin Japonya’ya attığı atom bombasının yarattığı patlamaya benzeyen bir görüntünü önündeki mutlu pozuna, Barbie filminin hesabı “Bu yaz unutulmaz olacak” cevabını vermişti.

Bir diğer paylaşomda, Barbie karakterinin saçı, mantar bulutuyla değiştirildi, bu paylaşıma da filmin deyim yerindeyse şuurunu yitirmiş olan hesabı, “Bu Ken bir stilist” diyerek Barbie’nin sevgilisinin adına göndermede bulundu.

Barbie filmi, 11 Ağustos’ta Japonya’da gösterime girecek. Oppenheimer’ın ülkede gösterime girip girmeyeceği bilinmiyor.

Türkiye'de Oppenheimer, Barbie'yi geçtiTürkiye’de Oppenheimer, Barbie’yi geçti

İlk haftasında 'Barbieheimer'dan 788 milyon dolarlık hasılatİlk haftasında ‘Barbieheimer’dan 788 milyon dolarlık hasılat

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.