Dünyadaki Barbie çılgınlığına dahil olamadılar: Pakistan’ın Pencap eyaleti de gösterimi öteledi

Yapım aşamasının her anında haber olan, gösterime girmesiyle gündemin zirvesine yerleşen Barbie filminin yarattığı küresel heyecanı yaşayamayacak yerler arasına Pakistan'ın Pencap eyaleti de katıldı. Sakıncalı içerik nedeniyle Barbie filminin gösterimi ertelendi.

Dünya 23 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Tanıtım bombardımanı içerisinde gösterime çıkacağı tarihe kadar her anı konuşulan Barbie filmi 21 Temmuz’da tüm dünyada gösterime girerken bu heyecanı yaşayamayan ülkeler oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gbi ülkelerin ardından Pakistan’ın Pencap eyaleti de bu kervana katıldı ve sakıncalı içerik nedeniyle filmin gösterimini erteledi. Filmin ülkenin sosyal, kültürel veya dini değerlerini çiğneyip çiğnemediği araştırılacak ve filmin vizyon akıbeti belli olacak. Pencap Film Sansür Kurulu Sekreteri Farrukh Mahmood, The Guardian’a “Film gösterime girmeden önce incelemede bulunacağız” diyerek izleyeceği yolu anlattı.

Pencap’taki karar Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi ülkelerdeki kararla paralellik içeriyor ancak Barbie filmini Vietnam’ın yasaklama gerekçesi biraz daha farklı. 3 Temmuz’da Çin’in Güney Çin Denizi iddialarına ilişkin bir harita gerekçesiyle filmi yasaklayan ülkede Vietnam Sinema Dairesi Başkanı Vi Kien Thanh, “Amerikan filmi Barbie’nin Vietnam’da gösterime girmesi için lisans vermiyoruz çünkü film incitici dokuz çizgi hattını gösteren bir görüntü içeriyor” demişti.

Barbie şapkasından çıkmayan tavşanBarbie şapkasından çıkmayan tavşan

'Barbie' hakkında ilk yorumlar sosyal medyaya düştü‘Barbie’ hakkında ilk yorumlar sosyal medyaya düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.