Tesla Çin’de dev bir Megapack fabrikası kuruyor

Tesla, Çin'in Şanghay kentinde yılda 10 bin Megapack üretme kapasitesine sahip yeni bir megafabrika açacağını duyurdu. İnşaatına yılın üçüncü çeyreğinde başlanacak fabrikanın 2024'ün ortalarında devreye girmesi bekleniyor. Tesla'nın California'da da benzer fabrikası bulunuyor.

Bilim Teknoloji 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
2024'ün ortalarında devreye girecek fabrika yılda 10 bin Megapack üretecek

Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticilerinden  Tesla, pazar günü bir tweet ile Çin’in Şangay kentinde yılda 10 bin Megapack üretme kapasitesine sahip yeni bir megafabrika açacağını duyurdu.

Tweet’e göre, enerjiyi depolayan, elektrik şebekesini stabilize etmeye yardımcı olan ve kesintileri önleyen çok büyük bir pil olan Megapack’i üretecek fabrikanın 2024’te faaliyete geçmesi bekleniyor. Bu piller, şebeke operatörlerinin ilçeler veya eyaletler arasında ekstra kapasite taşımasına olanak veriyor ve kesintili kaynaklardan gelen gücün, talep daha yüksek olduğunda veya bir iletim ağında planlanmamış kesintiler olduğunda depolanıp kullanılmasını sağlıyor.

Maliyeti düşürme planı Tesla’nın hisselerini düşürdüMaliyeti düşürme planı Tesla’nın hisselerini düşürdü

Kaliforniya’daki fabrikayı destekleyecek

Şirketin web sitesine göre Tesla’nın şu anda California, Lathrop’ta her yıl 10 bin Megapack birimi üretme kapasitesine sahip bir Megafabrika’sı bulunuyor. Pazar günü bir tweet’te Tesla CEO’su Elon Musk, Çin’deki fabrikanın Kaliforniya’daki fabrikanın üretimini destekleyeceğini söyledi.

Çin’in devlete ait medya kuruluşu Xinhua’nın Şanghay’da pazar günü düzenlenen imza töreniyle ilgili haberine göre de Tesla’nın bu yılın üçüncü çeyreğinde inşaasına başlamayı planladığı fabrikanın üretime 2024’ün ortalarında geçmesi bekleniyor.

Bir eski Tesla çalışanının itirafları: Araç içi görüntüleri izler izler gülerdikBir eski Tesla çalışanının itirafları: Araç içi görüntüleri izler izler gülerdik

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.