Ajax, Stuttugart’tan yönetici transfer etti

Hollanda futbolunun ekol ekiplerinden Ajax, futbol direktörlüğü görevine geçmişte Borussia Dortmund ve Arsenal gibi takımlarda da görev yapan Sven Mislintat’ın getirildiğini açıkladı.

Spor 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ajax'ın yeni futbol direktörü Sven Mislintat oldu

Hollanda’nın futbol devlerinden Ajax, bir süredir boş olan futbol direktörlüğü koltuğuna, son olarak Stuttgart’ta görev yapan Alman Sven Mislintat’ı getirdi. Mislintat, son yıllarda Bundesliga’nın en genç kadrolarına sahip olan Stuttgart takımının bu yapılanmasının mimarlarından olmuştu. Ayrıca Mislintat’ın öz geçmişinde Borussia Dortmund ve Arsenal gibi devlerin de ismi yazıyor.

Kulüp CEO’su Edwin van der Sar yaptığı açıklamada “Bu pozisyonu uluslararası alanda tecrübesi olan ve göreve hızlıca başlayabilecek biriyle doldurduğumuz için memnunum. Dikkatli bir arama sürecine imza attık. Etkileyici ve hücum futbolu özelliklerine yatkın birini aradık. Uluslararası bağlantıları olan ve elimizdeki genç nüveye uygun biriyle anlaşmak istedik” dedi.

Dünya üzerinde futbol takımı bulunmayan son ülkede bir şeyler oluyor!Dünya üzerinde futbol takımı bulunmayan son ülkede bir şeyler oluyor!

Ajax, alışılmışın aksine son derece çalkantılı bir sezon yaşıyor. Teknik direktör Alfred Schreuder’in görevine son veren takımın başında an itibarıyla eski futbolcu John Heitinga bulunuyor. Ajax, Eredivise’de lider Feyenoord’un 8 puan arkasında ikinci sırada bulunuyor.

Overmars olaylı ayrılmıştı

Söz konusu pozisyonda daha önce görev yapan Marc Overmars ise görevinden olaylı şekilde ayrılmıştı. Overmars, Şubat 2022’de hakkında çıkan taciz iddialarının sonrasında pozisyonunu terk etmişti.

Ajax, yapılan açıklamada Overmars’ın kulübün kadın çalışanlarına uygunsuz mesajlar attığını ileri sürmüştü. Ardından Overmars kulüp sitesine yaptığı açıklamada utandığını, yaptıklarıyla sınırlarını aştığını dile getirerek görevinden istifa ettiğini dile getirmişti.

Marc Overmars, taciz açıklaması üzerine görevinden ayrılmıştı

Ajax gibi saat misali işleyen yapıların ve hiyerarşik düzenin ilmek ilmek işlendiği kulüplerin yapısı içerisindeki bu tarz boşluklar büyük sorunlar yaratabiliyor. Ancak van der Sar’ın da vurguladığı üzere bu tarz boşlukları doldurmak için son derece ince eleyip sık dokunması kaçınılmaz bir gereklilik.

Bu gereklilik şu an için öz geçmişi göz kamaştıran bir isimle doldurulmuş vaziyette. Sonuçları, gelecek sezondan itibaren görmeye başlayacağız.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.