Aksiyon dolu maçta Samsunspor Süper Lig’e bir adam daha yaklaştı

Oyundan çıkmayı reddeden futbolcular... Son dakikada VAR'dan dönen gol... Aksiyon dolu maçta lider Samsunspor, Tuzlaspor'u tek golle geçti. Play-off yarışında Bodrumspor ve Pendikspor berabere kalırken Göztepe'nin çıkışı Keçiörengücü deplasmanında da sürdü.

Spor 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Samsunspor, aldığı 3 puanla Süper Lig'e bir adım daha yaklaştı.

TFF. 1 Lig’de hem şampiyonluk hem play-off hem de küme düşme bölgesinde kıran kırana bir yarış yaşanıyor. Samsun’da oynanan Samsunspor- Tuzlaspor karşılaşması unutulmaz anlara sahne oldu. Rakiplerin uza ara önde olan Samsunspor, maçın 2. dakikasında Philip Gameli Awuku’nun kendi kalesine attığı golle öne geçti. Maçu unutulmaz yapansa karşılaşmanın sonunda yaşananlardı. 90. dakikada 75’te Tuzlaspor’da oyuna giren Bünyamin Yürür teknik direktör Kemal Tavacı tarafından oyundan alınmak istendi. Bünyamin Yürür oyundan çıkmayı reddetti. Bunun üzerine oyun devam etti. 90+9’da Tuzlaspor’da Bilal Başacıkoğlu’nun çalımlarla gitti, yerden çıkardığı topu Adeniyi ağlarla buluşturdu. Ancak öncesinde faul yapıldığı gerekçesiyle gol VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Tuzlaspor pozisyona uzun süre itiraz ederken Samsunspor trübünleri adeta gol sevinci yaşadı. Karadeniz ekibi 1-0’lık skorla aldığı 3 puanla puanını 66 yaptı ve maç fazlasıyla en yakın rakibi Eyüpspor’un 9 puan önünde bulunuyor. Tuzlaspor ise 34 puanla 12. sırada.

Göztepe, Samsunspor'un 20 maçlık serisini bitirdiGöztepe, Samsunspor’un 20 maçlık serisini bitirdi

Bodrumspor avantajını koruyamadı

Play-off mücadelesi yapan Bodrumspor, Pendikspor’u konuk etti. 14’te Kenan Özer, 28’de Gökdeniz Bayrakdar’ın golleri ev sahibine 2-0’lık üstünlüğü getirdi. Ancak İstanbul ekibi 42’de penaltıdan Regattin ve 69’da Kappel’in attığı gollerle geri dönmeyi başardı. Karşılaşmadan iki takım bir puanla ayrıldı. Bodrumspor, bu sonuçla 49 puana çıktı ancak 7. sıraya düştü. Pendikspor ise 54 puanla 5. sırada.

Göztepe, Samsunspor’un 20 haftalık yenilgisizlik serisini bitirdikten sonra Keçiörengücü’nü de yenmeyi başardı.

Göztepe’nin çıkışı sürüyor

Son haftalarda aldığı galibiyetlerle play-off yarışına katılan Göztepe, Keçiörengücü deplasmanında da kazanmayı başardı. 10. dakikada Atınç Nukan ve 52. dakikada Mamah Göztepe’yi 2-0 öne geçirdi. Keçiören 64 ve 66. dakikada Melih İnan ve Musa Caner Aktaş’ın bulduğu gollerle dengeyi sağladı.. Göztepe’ye 3 puanı getiren gol 82’de Mihojevic’ten geldi. Bu sonuçla puanını 50’ye çıkaran Göztepe, 6. sıraya yükseldi. Keçiörengücü ise 47 puanla Göztepe’nin 8. sırada bulunuyor.

Bağış Erten yazdı: Cumhur İttifakı’nın derbisiBağış Erten yazdı: Cumhur İttifakı’nın derbisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.