Eczacıbaşı 80 dakikada işi bitirdi! Avrupa’da Türk finali kesinleşti

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında 2-3’ün rövanşında ağırladığı Igor Gorgonzola Novara’yı 3-0’la geçti ve finale yükseldi. Eczacıbaşı finalde, Fenerbahçe Opet – Vakıfbank eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Spor 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
CEV Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Eczacıbaşı oldu.

Eczacıbaşı Dynavit, başından itibaren domine ettiği maçta İtalyan ekibi Novara’yı 3-0’la geçti ve adını finale yazdırdı. Eczacıbaşı, ilk seti 25-22 kazandıktan sonra ikinci sette rakibini adeta darmadağın etti. İkinci setin ilk 9 sayısı geride kalırken İtalyan ekibinin 5-4 üstünlüğü vardı. Ancak bu andan sonra temsilcimiz Irina Voronkova’nın hücumları ve Maja Ognjenovic’in servisleriyle kontrolü eline aldı ve 13-2’lik olağanüstü bir sekans yakalayarak skoru 17-7’ye getirmeyi başardı. Set, temsilcimizin 25-12’lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Eczacıbaşı’nın final bileti alması 80 dakika sürdü.

Karşılıklı sayılarla geçen üçüncü setin de son bölümüne doğru kontrolü eline alan ve farkı açan Eczacıbaşı, seti 25-21 maçı da 3-0 kazanarak adını finale yazdırdı. Temsilcimizde Tijana Boskovic ürettiği 21 sayıyla gecenin öne çıkan ismi oldu. İtalyan ekibinde forma giyen ve ilk maçta 27 sayı üreten Ebrar Karakurt ise maçı 8 sayıyla tamamladı.

Ziraat Bankkart, Fenerbahçe'ye fatura kestiZiraat Bankkart, Fenerbahçe’ye fatura kesti

Bu sonuçla beraber tarihteki ilk Türk finali de kesinleşmiş oldu. Zira Eczacıbaşı’nın İtalya’da oynanacak finaldeki rakibi Fenerbahçe Opet – Vakıfbank eşleşmesinin galibi olacak. Eczacıbaşı, tarihinde ikinci kez finale çıkma başarısı gösterdi. Daha önce 2015’te final oynayan turuncu-beyazlı ekip finalde İtalyan Unendo Yamamay Busto’yu mağlup ederek mutlu sona ulaşmıştı.

Devlet, Fenerbahçe'ye dava açtıDevlet, Fenerbahçe’ye dava açtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.