Resmi açıklama yapıldı: Harry Potter dizi oluyor ve 10 yıllık macera başlıyor

Artık kesinleşti Harry Potter dizi oluyor. HBO Max yazar J.K. Rowling'den onay aldı. Dizinin her sezonunda bir kitap anlatılacak. Bütün serinin diziye uyarlaması 10 yıl sürecek.

Kültür Sanat 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İngiliz yazar J.K. Rowling’in filmlere de uyarlanan kitap serisi Harry Potter evreni bir dizi olarak izleyeceğimiz  haberleri uzun süre önce yüksek sesle konuşulmaya başlamıştı. Bir türlü netlik kazanmayan olayda, sona gelindi. Harry Potter’ın ekran uyarlaması olacağı kesinleşti. 

Paylaşılan bilgilere göre serinin yedi kitabının her biri, birer sezonun konusunu oluşturacak şekilde uyarlanacak. Harry Potter filmlerinin de yapımcısı olan David Heyman, TV dizisinin Discovery+ ile HBO Max’ın birleşmesiyle doğan Max dijital platformunda ekranlara geleceğini de duyurdu. İlk olarak 2001 yılında beyazperdeye gelen Harry Potter evreni, bir nesli büyütmekle yetinmeyecek gibi görünüyor. Tüm serinin uyarlanması 10 yıl sürecek. Dizi, yeni yüzlerle yoluna devam edecek. Bu arada evet, fantastik roman serisi orijinaline “sadık” bir şekilde ekranlara uyarlanacak.

Max (eski adıyla HBO Max), diziyi şöyle anlatıyor:  “Rowling’in Harry Potter kitaplarının her birindeki hikayeler, bu küresel serinin bilinen destansı zanaat, sevgi ve özenle üretilmiş on yıllık bir seri haline gelecek. Seri, Harry Potter hayranlarının 25 yılı aşkın süredir sevdiği harika ayrıntılar, çok sevilen karakterler ve dramatik mekanlarla dolu yeni nesil bir hayran kitlesine liderlik edecek yeni bir kadroya sahip olacak. Her sezon orijinal kitaplara sadık kalacak ve Harry Potter’ı ve bu inanılmaz maceraları dünyanın dört bir yanındaki yeni izleyicilere ulaştıracak, orijinal, klasik ve sevilen filmler ise serinin merkezinde yer alacak ve dünya çapında izlenebilecek.”

Rowling, “Max’in kitaplarımın bütünlüğünü koruma taahhüdü benim için önemli” diyor.

Rowling resmen oyunda

HBO’nun yapımcılığını üstlendiği dizi hakkında en çok merak edilen sorulardan biri de yanıtlandı. Serinin yazarı J.K. Rowling de oyunda. Rowling’in dizinin danışmanlığı görevine üstelenecek. Neil Blair ve Ruth Kenley-Letts’in yanı sıra Rowling de dizinin yapımcıları arasında bulunuyor. Bir yazar ve showrunner arayışı ise devam ediyor.

Max’in Rowling kararı birkaç yönü nedeniyle önemli. Potter evreninin bir grup takipçisi serinin özgün ruhunu koruması için Rowling’in mutlaka işin içinde olması gerektiğini savunuyor. Rowling de benzer bir istekte olacak ki, serinin bir parçası olmasında da en önemli etken olduğunu tahmin ettiğimiz şu açıklamayı yaptı: “Max’in kitaplarımın bütünlüğünü koruma taahhüdü benim için önemli.” Serinin bir parçası olacağı için de mutluluğunu “Sadece uzun soluklu bir televizyon dizisinin sağlayabileceği derinlik ve detaya olanak tanıyacak bu yeni uyarlamanın bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum” diyerek açıkladı.

Öte yandan Rowling’in projeye dahil olması bazı eleştirileri de beraberinde getirdi.  Yazar, “J.K. Rowling cinsiyet ve toplumsal cinsiyet konularında konuşma nedenini yazıyor” başlıklı yazısı, cinsiyet kimlikleriyle ilgili paylaştığı fikirleri ve konuyla ilgili bazı tweetleri nedeniyle  uzun yıllardır transfobi suçlamalarının merkezinde yer alıyor.

Yapımcı Bloys’a, Rowling’in translar hakkındaki tartışmalı sözleri ve gelen eleştiriler de soruldu. Bloys, yorum yapmayı reddetti ve bunun yerine Harry Potter hikayelerinin gerçekten kapsayıcı olduğunu vurguladı.

Harry Potter dizi olma yolunda: HBO Rowling ile anlaşmaya çalışıyorHarry Potter dizi olma yolunda: HBO Rowling ile anlaşmaya çalışıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.