Transseksüel yayıncı, Rowling’i nefret suçu işlediği gerekçesiyle polise şikayet etti

Yaptığı açıklamalarla transfobik olarak nitelendirilen, 'Harry Potter' serisinin yazarı JK Rowling yeni bir tartışmayla gündemde. İngiliz polisi, transseksüel  India Willoughby'nin yazarı nefret suçu işlediği gerekçesiyle polise şikayet etti.

Kültür Sanat 10 Mart 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Rowling, Yaptığı açıklamalarla milyonlarca hayranı tarafından transfobik olarak nitelendiriliyor.

Yaptığı açıklamalarla transfobik olarak nitelendirilen, ‘Harry Potter’ serisinin yazarı JK Rowling yeni bir tartışmayla gündemde. İngiliz polisi, transseksüel bir televizyon sunucusunun J.K. Rowling’i sosyal medyada yaptığı yorumlar nedeniyle şikayet ettiğini açıkladı.

İngiltere’nin ilk haber sunucusu  India Willoughby, yazarın sosyal medyada paylaştığı yorumlar nedeniyle nefret suçu işlediğini söyleyerek polise şikayette bulundu. Willoughby, Rowling’in sosyal medya paylaşımlarında, kendi cinsiyet beyanını kullanmadığı için nefret suçu işlediğini söylüyor:

“J.K. Rowling kesinlikle bir suç işledi. Yasal olarak bir kadınım. Benim bir kadın olduğumu biliyor ve bana erkek dedi. Bu hem Eşitlikler Yasası’na hem de Cinsiyet Tanıma Yasası’nın ihlali. Üstelik paylaşımını 14 milyon takipçisine tweetledi.

Rowling’e yönelik ilk transfobi suçlaması değil

Willoughby, Variety’e Rowling’in söyledikleri için polise başvurduğunu, polisin bir nefret suçu olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini bilmediğini ancak kendisine göre bunun kesinlikle bir suç olduğunu da söyledi. Polis sözcüsü ise şikayeti aldıklarını ve sürecin devam ettiğini açıkladı. Rowling ise cinsiyetle ilgili “eleştirel görüşlere” sahip olmanın suç olmadığını belirterek suçlamayı reddetti.

Rowling, son yıllarda transseksüel topluluğa, özellikle trans kadınlara yönelik görüşleri nedeniyle eleştirilere maruz kaldı, transfobik olduğu iddia edildi. Yorumları, Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint ve Eddie Redmayne gibi ‘Harry Potter’ yıldızları tarafından da eleştirildi.

JK Rowling, boşanma sırasında kocasının Harry Potter roman taslağını yok etmesinden korkmuşJK Rowling, boşanma sırasında kocasının Harry Potter roman taslağını yok etmesinden korkmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.