Daniel Radcliffe, Rowling’e cevap verdi: Konuşmamak korkaklık olurdu

'Harry Potter' serisinin yıldızı Daniel Radcliffe transfobik yorumları nedeniyle eleştirilen yazar J.K. Rowling'in kendisi hakkındaki yorumlarına cevap verdi: "Konuşmamak korkaklık olurdu, LGBTİ+ haklarını savunmaya devam edeceğim."

Kültür Sanat 2 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Radcliffe, dünya çapında üne kavuşturan serinin yazarının bu açıklamalarının kendisini çok üzdüğünü söylüyor.

‘Harry Potter’ serisinin yazarı J.K. Rowling transfobik açıklamalar yapmakla suçlanıyor. Rowling özellikle trans kadınların erkek olduğunu ileri sürdüğü açıklamalarıyla hedefte. Onu eleştirenler arasında Harry Potter film serisinin yıldızları Daniel Radcliffe ve Emma Watson da var. Üstelik bu tartışmalara girmekten de hiç çekinmiyorlar.

Yazar geçen ay başrol oyuncularını trans haklarını destekledikleri ve kendisine karşı çıktıkları için affetmeyeceğini açıklamıştı. Bu kez cevap sırası Harry Potter’ı canlandıran Daniel Radcliffe’a geldi. Oyuncu verdiği yeni bir röportajda “transfobik yorumlar yapan JK Rowling’e karşı konuşmasa büyük bir korkaklık yapmış olacağını” söyledi.

Rowling ve ‘Harry Potter’ başrolleri artık görüşmüyor.

Radcliffe kendisini dünya çapında üne kavuşturan serinin yazarının bu açıklamalarına çok üzüldüğünü söylüyor. Rowling’in hakkını verse de inandığı değerleri savunmaktan çekinmiyor: “Rowling olmasaydı Harry Potter olmazdı. Aslında benim hayatım da böyle olmazdı. Ancak bu gerçekten inandığınız şeyleri hayatınız boyunca bir başkasına borçlu olduğunuz anlamına gelmez.”

Oyuncu ABD merkezli LGBTİ+ intiharlarını önlemeyi amaçlayan The Trevor Project isimli kuruluş aracılığıyla Rowling’e karşı “transseksüel kadınlar kadındır” başlıklı bir bildiri yayınlamıştı. Bu hareketinin de hala arkasında:

“Onlarla 12 yıl boyunca çalışmıştım. Bir şey söylememek bana büyük korkaklık gibi geldi. Yorumlardan olumsuz etkilenen insanlara yardım etmeye çalışmak istedim. Ve tüm bunlar Rowling’in  görüşleri, ‘Harry Potter’ serisiyle ilişkili herkesin görüşü değil.”

Radcliffe röportajda ayrıca LGBTİ+ haklarını desteklemeye devam edeceğini de söyledi.

 

JK Rowling, trans tartışmasında geri adım atmıyorJK Rowling, trans tartışmasında geri adım atmıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.