Harry Potter’ın kayıp halkası: Dublör David Holmes

J.K Rowling imzalı ‘Harry Potter’ serisi boyunca başroldeki Potter, 'Hayatta Kalan Çocuk' olarak tanıtıldı. Ancak o dünyada gerçek bir hayatta kalan vardı. Daniel Radcliffe'in dublörü David Holmes sette geçirdiği bir kaza sonrasında felç kaldı. Şimdi yaşadıkları bir belgesele konu oluyor.

Kültür Sanat 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Daniel Radcliffe ve David Holmes 2000 yılından beri arkadaş.

J.K Rowling imzalı ‘Harry Potter’ kitapları ve filmleriyle birçok insanın hayatını etkiledi. Birkaç nesil Harry Potter ve maceralarına ortak olarak büyüdü. Filmleriyle dünya genelinde 7,7 milyar dolardan fazla hasılat yapan ‘Harry Potter’, birinin daha hayatını sonsuza kadar değiştirdi: Dublör David Holmes’un…

‘Sonuna kadar gidememek beni mahvetti’

‘Harry Potter’ film serisinde başrol Daniel Radcliffe’in dublörü olan Holmes, ‘Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1’ filminin çekimi sırasında geçirdiği kazada boynunu kırdı ve felç kaldı.

Dublörlüğün doğası budur. Bu iş, birtakım tehlikeleri kabul ettiğiniz anlamına gelir diye düşünebilirsiniz. Holmes da aynı fikirde olsa gerek ki o günü büyük bir öfkeyle anmıyor: “O an, boynumun kırıldığını anlamıştım. Dublör koordinatörü Greg Powell, bacaklarını hissedip hissedemediğimi sordu. Yapamadım.”Bu arada Holmes, yapımcı Warner Bros’un daima yanında olduğunu söylemeyi ihmal ediyor. Ama yine de bir pişmanlığı var. Çocukken kitaplarını okuyarak büyüdüğü, ilk filmden beri bir parçası olduğu serinin son filminde yer alamamak onu mahvetmiş.

Kaza günü Holmes’un yanı sıra başrol Daniel Radcliffe’in de hayatını değiştirdi. Omuz omuza çalışan ikili zaten çok yakın arkadaştı. Kaza ve sonrasında değişen hayatları onları daha da yakınlaştırdı. Radcliffe, arkadaşını yalnız bırakmadı. Sadece o da değil Draco Malfoy karakterini canlandıran Tom Felton ve HBO ekibi de daima yanındaydı. Ve şimdi Radcliffe ve HBO siz deyin bir gönül borcu, biz diyelim bir arkadaşın anısını sonsuza kadar yaşatma isteği ile David Holmes’un yaşadıklarını anlatan bir belgeselin yapımcısı oldu.

Geçmişe yolculuk

14 yıl önce yaşanan bu kazayı anlatan, Radcliffe’in yapımcılığını üstlendiği belgesel ‘David Holmes: Hayatta Kalan Çocuk’ adlı belgesel bugün HBO kataloğundaki yerini aldı. Belgeselde, son 10 yılda çekilen kişisel görüntüler, Holmes’un dublör çalışmalarından kamera arkası, kazadan sonraki hayatını gösteren videolar, David Holmes, Daniel Radcliffe, arkadaşları, ailesi ve eski çalışma arkadaşlarıyla yapılan röportajlar yer alıyor.

Radcliffe, yakın arkadaşı Holmes ve yaşadıkları için bakın ne diyor: “Havalı bir abi gibi görünüyordu. En tehlikeli fiziksel şeyleri yapardı. Bunların hiçbirini yapmak zorunda kalmamalıydı. Dave’in başına korkunç bir şey geldi ama sanki onun hayatı bir trajediymiş gibi konuşmak istemiyorum.”

Belgeselde yapımcılar arasında Radcliffe’in yanı sıra Holmes, Hartley, Sue Latimer ve Sarah Spahovic’ ve HBO ekibinden Nancy Abraham, Lisa Heller ve Tina Nguyen ve Sky için Poppy Dixon yer alıyor.

Resmi açıklama yapıldı: Harry Potter dizi oluyor ve 10 yıllık macera başlıyorResmi açıklama yapıldı: Harry Potter dizi oluyor ve 10 yıllık macera başlıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.