Annesinin boğazını kesti, babasını bıçakladı: ‘İç sesim söyledi’

Erzurum'da perşembe günü sabah saatlerinde Ahmet Yavuz Köşebent, bir anda uyuyan annesinin boğazını kesti. Odaya gelen babasını da bıçaklayan saldırgan komşular tarafından durduruldu. Gözaltında polislere ifade veren Köşebent'in söyledikleri ise tüyler ürperten türdendi.

Gündem 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Erzurum’da yaşayan Ahmet Yavuz Köşebent, perşembe günü sabah saatlerinde mutfaktan bir bıçak alarak yatağında uyuyan annesi Serpi Köşebent’in boğazını kesti. Cinayet anında çıkan sesleri duyan baba Nevzat Köşebent de eşinin yattığım odaya girdi ve oğluna ‘ne yapıyorsun’ diyerek engel olmak istedi. Ancak durmayan Ahmet Yavuz Köşebent aynı bıçakla babasına da saldırdı ve Nevzat Köşebent yaralandı. Kavga sırasında oğlundan kaçmayı başaran baba, karşı dairedeki komşusuna sığındı.

Saldırgan Ahmet Yavuz Köşebent’i ise apartman sakinleri durdurabildi ve elindeki bıçağı aldı. Bu sırada olay yerine gelen polis ekipleri saldırganı gözaltına aldı. Burada verdiği ifadede Ahmet Yavuz Köşebent, annesiyle de babasıyla da bir sorunu olmadığını ancak sabah uyurken içinden gelen bir sese uyduğunu söyledi: “Gizemli bir iç ses bana anne ve babamı öldürmemi söyledi.”

‘Komşular olmasa babamı da öldürecektim’

İfadesinin devamında annesi ve babasının ayrı odalarda uyuduğunu aktaran Ahmet Yavuz Köşebent, “Annemin odasına usulca girdim, uykudayken boğazını kestim. Annemin hırıltısına babam geldi. Bana ‘Sen ne yapıyorsun?’ dedi. Bu sefer babamı bıçaklamaya başladım. Babam kaçtı, ben de peşine gittim. Karşı komşunun zilini çaldı. Kapıyı yaşlı bir amca ve teyze açtı. Benim elimden bıçağı aldılar. Ben eve tekrar girip mutfaktan bir meyve bıçağı alıp geri geldim. Babamı tekrar bıçaklamaya devam ettim. O bıçağı da elimden aldılar. Komşular olmasaydı babamı da öldürecektim” dedi.

DHA’nın haberine göre; emniyetteki sorgusu tamamlanan Ahmet Yavuz Köşebent, adliyeye güvenlik önlemleri alınarak götürüldü ve basın mensuplarının sorularına yanıt vermedi. Bu sırada ağır yaralı olarak Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan baba Nevzat Köşebent’in yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Oğlu tarafından öldürülen anne Serpil Köşebent ise cuma namazı sonrası Narmanlı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Bir cinayet ve intiharın arka planındaki akılalmaz hikayeBir cinayet ve intiharın arka planındaki akılalmaz hikaye

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.