Futbolu da bilgisayar oyununu da bırakmadı! Para kazanmanın iki yolu…

Arsenal’ın 18 yaşındaki potansiyelli stoperi Reuell Waters, futboldan önce Fortnite sayesinde para kazanıyordu. Waters’ın yarattığı harita, bir gecede binlerce kişi tarafından oynanınca Waters 11 bin dolara kadar para kazanmıştı.

Spor 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Reuell Waters, yalnızca yeşil sahada yetenekli olanlardan değil

‘Gamer’ ya da ‘video oyunları oyuncusu’ denince akla gelen ilk futbolcu Neymar elbette. Hatta yıldız oyuncunun geçtiğimiz günlerde çevrimiçi poker oyununda 1 milyon Euro kaybettiği ve daha sonra tabiri caizse kahrolduğu görüntüler olay olmuştu. Ancak bu tarz oyunlarda para kaybetmeyen ve hatta üzerine para kazanıp zamanının çoğunu buraya ayırmayan sporcular da yok değil.

Arsenal’ın 18 yaşındaki yıldız adayı Reuell Waters, video oyunu yayınları üzerine 9 bin kişilik Instagram ve 11 bin kişilik YouTube hesapları olan bir oyuncu. Waters, ilk kez bu sezon Arsenal’ın A takımına kadar yükseldi ve William Saliba’nın sakatlığının da etkisiyle Rob Holding’in ilk 11’e kaymasıyla beraber 4 maçta kadroda yer aldı. Henüz A takımla süre alma başarısı gösteremeyen oyuncunun geçtiğimiz yıllarda kendine yatırım yaptığı tek yer, Instagram ve YouTube sayfalarındaki takipçi sayılarından da anlaşılacağı üzere sadece yeşil sahalar değil.

Uğur Vardan yazdı: Aşkına karşılık verdi!Uğur Vardan yazdı: Aşkına karşılık verdi!

Futbolda Waters Fortnite’ta rjw

Futbol dünyası ve Arsenal onu Reuell Waters olarak tanıyor ancak internet alemine göre onun ismi rjw. Her ne kadar kendisi henüz futbol aleminde genç futbolcu gözlemcileri ve altyapı futbolu üzerine meraklı olanlar tarafından tanınıyor olsa da Fortnite camiası onun yarattığı RJW’s BOX PVP haritasında saatler geçirdi.

Waters, bu sayede Kasım 2019’da Fortnite’ın yaratıcıları EpicGames’ten bir mail aldı ve 20 dolar kazandığını öğrendi. Reuell’in babası Raphael The Athletic’e yaptığı açıklamada “Haritası sayesinde 20 dolar kazandığını söyledi. İnsanların haritasında olduklarını ve V-Bucks’larıyla harcama yaptıklarında komisyon kazandığını bu yolla 20 dolar elde ettiğini söyledi” diyerek o günleri açıklıyor.

Ancak bu 20 dolar zamanla arttı ve haftada tam 250 milyon kez girilen harita sayesinde Waters EpicGames’ten 11 bin dolara yakın para kazandı.

Wojciech Szczesny kalbini tuttu! Geçmişten bu yana yürekleri ağza getiren futbolcularWojciech Szczesny kalbini tuttu! Geçmişten bu yana yürekleri ağza getiren futbolcular

Neymar gibi değil

Ancak Waters son yıllarda Fortnite’ı hayatının merkezinden çıkarmış durumda. İki senedir Instagram’daki oyun hesabında bir paylaşım yapmayan genç oyuncu, bir seneye yakındır YouTube hesabına da herhangi bir video atmış değil.

Son dönemde tamamen futboluna odaklanan yıldız adayı, Kasım 2020’den bu yana akademi takımıyla 55 maça çıktı. Tottenham altyapısında yetişen oyuncu, Jack Wilshere yönetimindeki Arsenal U18 takımında sol stoper olarak göre yapıyor. İlk olarak takımın Amerika Turu’nda dikkat çeken oyuncu görüldüğü gibi futbolu hayatının ilk sırasına koymuş ve gamerlığı arka plana atmış durumda.

Şayet Waters ileride bir yerlere gelirse büyük kısmımız onu Arsenal’ın altyapı takımlarında dikkat çekip kendini kanıtlayan Reuell Waters olarak tanıyacağız. Ancak bazıları için o Fortnite oyununda yetenekli rjw olarak anılmaya devam edecek.

Arsenal’ın genç yeteneği Waters, A takımda fırsat bekliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.