Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var

Ankaragücü teknik direktörü Emre Belözoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belözoğlu, Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Spor 21 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Emre Belözoğlu'ndan kritik açıklamalar.

Sezona Başakşehir’le başlayan ancak burada işler yolunda gitmeyince yolların ayrıldığı Emre Belözoğlu daha sonra Ankaragücü’nde kariyerine devam etti. 11 Aralık 2023 akşamı Rizespor maçından sonra dönemin kulüp başkanı Faruk Koca’nın sahaya inerek hakem Halil Umut Meler’e yumruk atması sonrası hem takım hem Belözoğlu uzun süre gündemde kaldı. Genç teknik direktör o dönem saldırıyı gerçekleştiren başkana desteğini açıklamıştı.

Belözoğlu Türk futboluyla alakalı çarpıcı açıklamalar yaptı. Ankaragücü teknik direktörü “Sosyokültürel bir problem var. Bunu gençler düzeltecek. Türk futbolunun şu anki mevcut düzende değişmesi, güneşin buz tutmasıyla bir. Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var. Söylediklerimizin bir karşılığı yok. Türk futbolunun ameliyat masasında olduğunu düşünmüyorum. Selası okunmak üzere. Çok ümitli değilim” dedi.

Belözoğlu “Türk futbolunda idealist tipler var. O insanların önünün açılacağı bir yapının inşa edilmesi lazım. Futbol delisi bir adamım. Daha sistemsel ve felsefi değişimler yapmak lazım. Her sene yeni kural olmaz. 8 milyon nüfusa sahip Hırvatistan, tüm branşlarda şampiyonlar yetiştiriyorsa biz bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Futbol ikliminin düzelmesi gerekiyor. Bunun için yöneticiler sorumluluk hissetmeli. Şu an bunu becerebilecek bir potansiyel yok. Değişmesi gereken çok şey var. İnşallah bunu yapabilecek yönetici profilleri oluşur” dedi.

Göztepe'nin 'Süper' olmasına '1' varGöztepe’nin ‘Süper’ olmasına ‘1’ var

‘Fenerbahçeli olduğum için sineye çekiyorum’

Belözoğlu Türkiye Kupası’nı kazanmak istediklerini ve Avrupa kupalarına gitmeyi hayal ettiklerini anlattı. 43 yaşındaki isim ileride büyük takımları çalıştırabileceğini inandığını kaydetti. Fenerbahçe taraftarlarının oynanan Türkiye Kupası maçından sonra kendisine gösterdiği tepkileri “Bir teknik adamın geçmişte oynadığı takıma karşı maç kazandığında eleştiriler ve ağır hakaretler alması gerektiğine inanan herkesin çok fazla futbol bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bunun hakkaniyetle alakası yok. Fenerbahçe’ye karşı hiçbir hatam yok. Fenerbahçe’de formamın sonuna kadar hakkını verdim. İspatlayacağım hiçbir şey yok. Bu eleştirileri Fenerbahçeli olduğum için sineye çekiyorum.” diye yorumladı.

Süper Lig'e ilk veda İstanbulspor'danSüper Lig’e ilk veda İstanbulspor’dan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.