Süper Lig’e ilk veda İstanbulspor’dan

Süper Lig'de 33. hafta maçında sahasında Karagümrük'e 2-1 mağlup olan İstanbulspor bitime beş hafta kala lige veda eden ilk takım oldu. Karagümrük küme düşme hattından çıktı.

Spor 20 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
İstanbulspor'dan Süper Lig'e veda.

Süper Lig’in 33. haftası küme düşme hattını fazlasıyla yakından ilgilendiren bir maça sahne oldu. Ligin son sırasındaki İstanbulspor, Karagümrük’ü ağırladı.

Maç temposuz başladı. Ancak ilk tehlike 13. dakikada Karagümrük’ten geldi, Markao voleden yararlanamadı. Hemen bir dakika sonra bu kez İstanbulspor etkili geldi ancak bu ataktan da sonuç çıkmadı. 30. dakikada Markao yine gole yaklaştı fakat savunma etten duvar ördü. 35. dakikada Karagümrük bu kez Markao ile golü buldu ancak VAR incelemesi sonrası golden önce bir ofsayt olduğu tespit edildi, maç 0-0 devam etti. İlk yarının duraklama anlarıysa bitmeyi bilmedi. Duraklamanın ikinci dakikasında İstanbulspor kalecisi Alp Arda ve Rohden çarpıştı. VAR yaklaşık beş dakika pozisyonu inceledi, bu süreçte Alp Arda’nın tedavisi yapıldı. VAR, inceleme sonunda maçın orta hakemi Burak Şeker’i pozisyonu incelemeye davet etti. Bu davet üzerine Şeker pozisyonu izledi ve penaltıya kanaat getirdi. 45+11. dakikada Markao penaltı vuruşundan yararlanamadı, devre 0-0 bitti.

İkinci yarıda İstanbulspor daha tehlikeli ataklar yaptı. Nitekim 85. dakikada Coly ile golü de buldular. Ancak Karagümrük’ün cevabı gecikmedi. Santra sonrası ileri atılan uzun topu Markao indirdi, Rohden kafayla pasını verdi, Güven Yalçın’ın vuruşunda top ağlara gitti. Skor 1-1 oldu. Maçın son anlarında Karagümrük baskısını iyiden iyiye artırdı. İstanbulspor’un golünü atan Coly’nin eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıdan Sofiane Feghouli 90+7’de golü buldu ve takımına maçı 2-1 kazandırdı. Bu galibiyetin ardından Karagümrük puanını 33’e çıkarmayı ve ligde kalma konusunda dev bir adım atmayı başardı. Lige 2022-23 sezonuyla beraber yükselen İstanbulspor ise 17 puanda kaldı ve iki sezonun ardından Süper Lig’den TFF 1. Lig’e düştü. Oyuncular maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.

Bir lanettir sürüyor, Fenerbahçe kıramıyorBir lanettir sürüyor, Fenerbahçe kıramıyor

Korkmaz’dan sitem dolu açıklama

Osman Zeki Korkmaz maç sonu değerlendirmesinde hakem performansına değindi ve “Simon Deli ‘Buna penaltı veriliyorsa, bu maçı oynamamızın manası yok.’ dedi. Ben de 2 dakika beklemesini söyledim. Alp Arda zaten nasıl olsa bir şekilde penaltıdan golü yiyecekti. İlk penaltıyı kaçırdılar. Fatih Karagümrük, son dakikadaki penaltıyı kaçırsaydı adım gibi eminim ki bir penaltı daha verilecekti.” dedi.

Korkmaz ayrıca “Bugünün üzerine zihnimizi tazeleyip son 5 haftada keyifli futbol oynamamızı söyledi. Düşmemiz, kalmamız gibi bir gündem olmadı. Başkanımız ‘Siz doğru mesajları verin, zamanla doğrular ve bizim haklılığımız ortaya çıkar.’ dedi. İstanbulspor vizyonunu ve misyonunu ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Daha iyisini yaparak daha kuvvetli şekilde geri geliriz. Ama içler acısı başka boyut var. Taç atışı vermek için bile rakibi bekleyen mantalite karşısında yapacak bir şeyimiz yok. Aynı şiddetli yapılan hareketler bir tarafa rahat verilirken, diğer tarafa verilmiyor. Biz bugün maçı oynayan taraftık, rakibimiz anları kovaladı. Bu anlar da onlara ikram edildi” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.