Gençlerbirliği’nde Mustafa Dalcı dönemi sona erdi

TFF 1. Lig'de kötü günler geçiren ve küme düşme bölgesinde bulunan Gençlerbirliği, teknik direktör Mustafa Dalcı’yla yollarını ayırdı.

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mustafa Dalcı, 16 maç görev yaptığı Gençlerbirliği'nde 11 yenilgi aldı.

Türk futbolunun son yıllardaki en büyük sorunlarından biri istikrar. Konu hakemler de olsa yöneticiler de olsa futbolcular da olsa bu durum değişmiyor. Ancak herhalde bu durumun en vahim şekilde gözler önüne çıktığı nokta teknik direktörlerin görev süresi. Türk futbol tarihinin en köklü kulüplerinden bir tanesi olan Gençlerbirliği’nde de durum değişmedi. TFF 1 Lig’de 21 puanla 17. sırada bulunan ve küme düşme bölgesinde bulunan Ankara ekibi Mustafa Dalcı’yla yollarını ayırdı. Dalcı geçtiğimiz kasım ayında göreve gelmişti. Görevde bulunduğu süreçte Gençlerbirliği’yle 16 maça çıkan Mustafa Dalcı, takımıyla 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 11 yenilgi yaşadı.

Manisa'nın play-off inadı... Gençlerbirliği'nin umudu tükeniyorManisa’nın play-off inadı… Gençlerbirliği’nin umudu tükeniyor

Yetiştirdiği futbolcular ve antrenörlerle Türk futboluna damgasını vurmuş takımlardan olan Gençlerbirliği için son 10 yıldaki teknik direktör istikrarsızlığı olağanüstü seviyeye gelmiş durumda. İstatistiki olarak bakıldığında, Haziran 2013’te Fuat Çapa’nın kulüpten ayrılmasının ardından 27 teknik direktör geçici ya da kalıcı olarak Gençlerbirliği’nde çalıştı. Bu 27  hocanın yalnızca 2’si Gençlerbirliği’nin başında 30 maçtan fazla görev yapabildi (Metin Diyadin, Ümit Özat). Bu denli büyük bir istikrarsızlık, ülke tarihinin en büyük ve köklü kulüplerinden dahi olsanız sizi ne kadar olumsuz etkiliyor. Son olarak Arda Güler gibi yetenekleri altyapısından çıkaran takımın altyapısındaki yetenekleri üst yapıda kullanamama ve sağlam bir yapı kuramama durumu, önce Süper Lig’den düşmeye yol açtı ve şimdi de 1. Lig’den düşmeye yol açacakmış gibi görünüyor.

Futbolculara sinirlenip konuştu, TFF şikeye teşebbüsle suçladıFutbolculara sinirlenip konuştu, TFF şikeye teşebbüsle suçladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.