Göztepe’nin ‘Süper’ olmasına ‘1’ var

TFF 1. Lig'in en formda ekiplerinden Göztepe, yükselişini Giresunspor deplasmanında sürdürdü. Göz Göz maçı 3-0 kazandı. İzmir ekibinin Süper Lig'e çıkması için Gençlerbirliği'nden bir puan alması yeterli olacak.

Spor 20 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Göztepe'den altın değerinde üç puan.

Göztepe, Stanimir Stoilov’un başa geçmesinden sonra yükselişe geçti. Son 14 lig maçında yalnızca bir kez yenildiler. Bu yükseliş henüz ligin bitimine dört maç kala rakipleriyle puan farkını açmalarını sağladı. En yakın rakibiyle 8 puan fark olan Göztepe, Giresunspor deplasmanına çıktı.

İzmir ekibi, küme düşmesi haftalar öncesinden belli olan mütevazı kadroya sahip rakibine karşı ilk yarı boyunca skoru bulmakta zorlandı. Yalçın Kayan 41. dakikada perdeyi açtı ve soyunma odasına takımının önde gitmesini sağladı. Yalçın 49. dakikada da golü buldu ve takımını rahatlattı. Ümit Akdağ 69. dakikada skoru 3-0 yapıp deplasman tribününde kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarına koştu.

Göztepe, geçen hafta Tuzlaspor’la berabere kaldıktan sonra yeniden kazanmayı hatırladı ve puanını 63’e yükseltmeyi başardı. Sarı-kırmızılı ekibin Süper Lig’de çıkmayı garantilemesi için gelecek hafta oynayacağı Gençlerbirliği maçından yalnızca 1 puan alması yeterli olacak. Giresunspor 7 puanla son sırada kaldı.

 

Süper Lig'e ilk veda İstanbulspor'danSüper Lig’e ilk veda İstanbulspor’dan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.