Trabzonspor’da Bjelica’dan transfer sorusuna manidar yanıt

Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Nenad Bjelica, Karadeniz ekibine geliş sürecinden, transfer süreçlerine olan yaklaşımından ve gelecek hedeflerinden bahsetti.

Spor 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nenad Bjelica yeni görevi ve hedefleriyle alakalı açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor, her Türk kulübünün yaşadığı ezberi yaşadı demek yanlış olmaz. Şampiyonluk üstüne olağanüstü yatırım yapan kulüp, maaş bütçesini bu sezon itibarıyla neredeyse iki katına çıkardı. Ancak doğru orantılı başarı gelmedi hatta takım geriye gitti. Bunun üzerine önce Abdullah Avcı’yla yollar ayrıldı, ardından yönetim değişti, ardından geçici antrenör Orhan Ak istifa etti.

Türk futbolundaki bu tez canlılığın içine gelen Nenad Bjelica, öncelikle Trabzonspor’a geliş sürecinden bahsetti. Ertuğrul Doğan yönetimin attığı ilk adım niteliğinde olan Hırvat çalıştırıcı, “Trabzonspor’la görüşmelerimiz çok uzun sürmedi. 2 gün konuştuk. Kulübün benimle çalışmak istemesi ve görüşlerini net ifade etmesi süreci hızlandırdı. Trabzonspor’un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyorum” dedi.

Ertuğrul Doğan’dan imalı sözler: Mazeret üretmeyen hoca...Ertuğrul Doğan’dan imalı sözler: Mazeret üretmeyen hoca…

Bjelica: 2-3 geçirdiğim insanlarla ilgili karar almam doğru değil

Bjelica, Türk futbolunun tez canlılığına kendini kaptıran basın mensuplarının sorduğu transfer sorusuna ilişkin ise şu sözleri söyledi: “Henüz bir karar alınmadı. Sadece 2-3 gün geçirdiğim insanlarla ilgili bir karar almanın doğru olacağını düşünmüyorum. Kontratı biten, gelecek ve gidecek oyuncularımız var. Kulübümüzle yapacağımız görüşmelerin ardından karar vereceğiz. Genç oyuncularımıza da süre vermemiz gerekiyor. Oyuncuların kendileriyle çok fazla görüşme şansımız olmadı. Hamsik ve tüm oyuncularımız bizim için çok önemli. Fırsat buldukça onların geleceğine ilişkin görüşmeler yapacağız.”

Nenad Bjelica, oyuncularla yeni tanıştığını belirterek transferlerle ilgili net bir söylemde bulunmaktan kaçındı.

Nenad Bjelica, Türk futbolunu takip ettiğini ve ligi tanıdığını ifade ederken, geçtiğimiz sezonki şampiyonluk kutlamalarını yinelemek için elinden geleni yapacağını söyledi. Bjelica gelecek sezonla alakalı, “Önümüzdeki sezon için şunun sözünü verebilirim, yarışmacı bir takım olacağız. Benim çalıştığım tüm takımlarda böyle oldu. Bu sezon da bizimle olmalarını ve destek vermelerini istiyorum. Taraftarlarımızı hayal kırıklığına uğratmayacağız. 1.5 aylık süreçte oyuncuları tanıyacağız ve adapte olacağız. Bu sezon oynadığımız maçlarda bir oyun sistemi yaratmaya çalışacağız. Kendi yaratmadığınız bir takımla çalışmanın büyük bir risk olduğunu biliyorum ama ben bu riski alıyorum. 1.5 aylık süreci birbirimizi daha iyi tanıyabilmek için çabalayacağız.” dedi.

Nenad Bjelica , Trabzonspor ile 2024-25 sezonunun sonuna kadar sürecek olan sözleşmeye imza atmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.