Trabzonspor tutuklu beş taraftarın serbest bırakılmasını istiyor

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra sahaya giren holiganlar Fenerbahçe futbolcularına saldırmıştı. Bunların arasından beş taraftar tutuklanmıştı. Trabzonspor'dan tutukluluğu süren taraftarlarla alakalı "serbest bırakılsınlar" açıklaması geldi.

Spor 26 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Trabzonspor tarafından taraftarların tutuklu kalmasına tepki.

17 Mart 2024 gecesi Türk futboluna kara leke olarak kazındı. 3-2 biten Fenerbahçe’nin Trabzonspor’u deplasmanda yendiği maç sonrası sarı-lacivertli futbolcular saha ortasında galibiyeti kutlamaya başladı. Trabzonspor tribününden atlayan kimi holiganlar  o sırada futbolculara saldırdı.

Futbolcular ve holiganların birbirine girdiği korku dolu anların ardından Fenerbahçeliler soyunma odası koridorlarına yöneldi. Burada da bir süre devam eden arbedenin ardından takım yaklaşık üç saat kalacağı soyunma odasına girdi. Fenerbahçe takımı polis kordonu eşliğinde gece saat 01.20 sularında havaalanı yoluna çıktı. Takım sabaha karşı İstanbul’a ulaştı. O gece yaşananların ardından birçok kişi gözaltına alındı, gözaltına alınanlardan beşi tutuklandı. Bu beş kişinin tutukluluğu bir haftadır devam ediyor. Buna yapılan itiraz ise reddedildi. Trabzonspor Kulübü de söz konusu karara tepki gösterdi.

Bright Osayi-Samuel: Biri size bıçakla geliyorsa bu nasıl nefsi müdafaa olmaz!Bright Osayi-Samuel: Biri size bıçakla geliyorsa bu nasıl nefsi müdafaa olmaz!

Trabzonspor Genel Sekreteri Avukat Kemal Ertürk’ün konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“17 Mart 2024 tarihinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakası sonrası uzatılan gözaltı süresi sonucunda 13 taraftarımızın 5’inin basit yaralamaya teşebbüs ve yasak alanlara girme suçlarından tutuklanmasına karar verilmesinin üzerinden tam 7 gün geçti. Haksız ve hukuka aykırı tutuklama kararlarına karşı yapılan itirazlar reddedilmiş olup haksız ve mesnetsiz tutukluluk süreci devam etmektedir. Ancak aynı soruşturma dosyası üzerinden ve yine aynı taraftarlarımızca Fenerbahçeli futbolcular hakkında yapılan şikayetler ile ilgili olarak ise henüz somut bir gelişme olmamıştır. Haksız bir şekilde ve hiçbir hukuki dayanağı olmadan tutuklanan taraftarlarımızın bir an evvel serbest bırakılmasını, adaletin herkese eşit şekilde tecelli ettirilmesi için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.”

İsmail Kartal: Oğlum yaralandı, Osayi-Samuel bayıldıİsmail Kartal: Oğlum yaralandı, Osayi-Samuel bayıldı

İsmail Kartal'dan salvo: TFF, Galatasaray, Abdullah Avcı...İsmail Kartal’dan salvo: TFF, Galatasaray, Abdullah Avcı…

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.