PFDK fazla mesaide! Başkanlara ceza, Fenerbahçe’ye uyarı, Beşiktaş’a sevk

PFDK, hakem açıklamaları nedeniyle Dursun Özbek, Ahmet Nur Çebi ve Ertuğrul Erdoğan'a ağır fatura çıkardı. Fenerbahçe'ye 5 yıldız nedeniyle uyarı cezası verildi. Beşiktaş ve Emre Kocadağ'da açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Spor 25 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
 Dursun Özbek, Ertuğrul Doğan ve Ahmet Nur Çebi'ye 400 bin TL ceze kesildi.

Süper Lig’de hakem krizi beklenenden erken koptu. Türkiye Futbol Federasyo’nun sezon öncesi çağrısından iki hafta sonra önce Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sonra Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve en son olarak Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi sırasıyla hakemleri, TFF’yi suçlayıcı sözler sarf etti. Böylece üç başkan ve kulüpleri yargılanmak üzere Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) gönderildi. Ve beklenen karar dün çıktı.

Beşiktaş'tan devlete ve TFF'ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyinBeşiktaş’tan devlete ve TFF’ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyin

Galatasaray ve Dursun Özbek’e 400 bin TL fatura

Galatasaray’a hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar sebebiyle 400 bin TL ceza kesildi. Aynı şekilde Trabzonspor maçı sonrası hakemi suçlayan Dursun Özbek de 400 bin TL fatura kesildi.

Norveç'te 'Aşkın Olayım' çalıyor, Şampiyonlar Ligi müziği duyuluyorNorveç’te ‘Aşkın Olayım’ çalıyor, Şampiyonlar Ligi müziği duyuluyor

Galatasaray, Eyüpspor Başkanı’nı usülsüz sahaya almış

Galatasaray’a gelen bir başka ceza ise Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya’yı usülsüz şekilde sahaya alması nedeniyle oldu. Galatasaray’da görevli Mustafa Erhan Kaplan adına çıkartılan akreditasyon kartını Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya kullandı. Bu olay nedeniyle Galatasaray’a 195 bin TL, Mustafa Erhan Kaplan ve Murat Özkaya’ya 2 ey hak mahkumiyeti cezası verildi. Ayrıca Eyüpspor Başkanı’na 39 bin TL’lik fatura çıkarıldı.

Trabzonspor'dan Galatasaray ve Dursun Özbek'e tepki: Gelecek maçlara ipotek koyuyorTrabzonspor’dan Galatasaray ve Dursun Özbek’e tepki: Gelecek maçlara ipotek koyuyor

En büyük ceza Trabzonspor’a kesildi

Trabzonspor’a, Galatasaray ile oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 520 bin, kulüp resmi internet sitesinde yapılan paylaşımda yer alan hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar sebebiyle de 400 olmak üzere toplamda 920 bin lira para cezası verildiği bildirildi. Ayrıca Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın da 400 bin TL ödemesine karar verildi.

MHK'nın açıklaması Beşiktaş'ı tatmin etmedi: Maç tekrarı talebi geldiMHK’nın açıklaması Beşiktaş’ı tatmin etmedi: Maç tekrarı talebi geldi

Beşiktaş’ta hem ceza hem yeni sevk

Cezalardan nasibini alan bir başka takımsa Beşiktaş oldu. Pendikspor maçından sonra PFDK, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin, kulüp resmi Twitter ve YouTube hesabından yapılan paylaşımda yer alan hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar gerekçesiyle de 400 bin olmak üzere Kartal’a 512 bin TL para cezası verdi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile yönetici Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ile ikinci başkan Engin Baltacı da hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları nedeniyle 400’er bin TL ödeyecek.
TFF ayrıca Beşiktaş’ın sosyal medya hesabındaki paylaşımında sportmenliğe aykırı hareket, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları nedeniyle kurula sevk edildiğini açıkladı. Yönetici Emre Kocadağ da aynı gerekçelerle disipline gönderildi.

Yılan hikayesi mutlu sonla bitti: Dominik Livakovic Fenerbahçe'deYılan hikayesi mutlu sonla bitti: Dominik Livakovic Fenerbahçe’de

Fenerbahçe’nin 5 yıldızına oy çokluğuyla uyarı cezası

Fenerbahçe de Samsunspor deplasmanında taraftarın merdiven boşluklarına oturması nedeniyle 60 bin TL ceza aldı. Kanarya, ayrıca futbolcuların sahaya 5 yıldızlı ekipmanla çıkması nedeniyle Sportif Ekipman Talimatı’nın 16/1. ve 22/2. maddelerine aykırılık nedeniyle ihtar cezası aldı. Karar oy çokluğuyla alındı.

PFDK, kırmızı kart gören Alanyaspor futbolcusu Oğuz Aydın’a 2 maç men, Konyaspor’a 168 bin, Samsunspor’a 60 bin ve Gaziantep FK’ye 27 bin lira para cezası verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.