Leonardo Bonucci: Fenerbahçe benim için en iyi seçimdi

Fenerbahçe'nin İtalyan savunmacısı Leonardo Bonucci kulüp televizyonuna konuştu. Bonucci transfer sürecinde Edin Dzeko ile konuşmasının etkisinden kulüpteki hedeflerine kadar birçok konuda düşündüklerini anlattı.

Spor 24 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin İtalyan savunmacısı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe’de Rodrigo Becao’nun sakatlığı, Alexander Djiku’nun Gana Milli Takımı’yla Afrika Uluslar Kupası’na gidişi derken stoper transfer zaruri hale geldi. Yönetim zaman kaybetmedi ve transferin ilk gününde Union Berlin’le yollarını ayıran İtalyan tecrübe Leonardo Bonucci ile anlaştı. Bonucci ilk maçına Gaziantep deplasmanında Serdar Aziz’in sakatlanması sonrası oyuna dahil olarak çıktı. Daha sonra Türkiye Kupası’nda Adanaspor, Süper Lig’de Samsunspor maçlarında ilk 11’de yer aldı. İtalyan savunmacı kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Bonucci tüm camianın şampiyonluğu çok istediğini bunun için de herkesin çabaladığını dile getirdi. İtalyan “Fenerbahçe açıkçası Türkiye’deki en iyi, en büyük camia. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük futbol takımı, en büyük camiası” dedi.

Bundan sonrasına katırlarla devam edeceğizBundan sonrasına katırlarla devam edeceğiz

‘1+1 her zaman 2 etmez’

Deneyimli stoper şampiyonluk yolunda birçok değişken olduğunu “Şampiyonluğu elde edebiliriz ama bunu başarmak için birlik olmamız gerekiyor. 1+1 her zaman 2 etmez, bazen daha fazlasını kazanabilirsiniz. Hem ligi hem tüm kulvarlardaki kupaları kazanabiliriz. Yeter ki birlik olalım” sözleriyle anlattı.

Futbolda bireysel olmanın bir şey ifade etmediğini anlatan Bonucci “Dzeko, Tadic, Szymanski, Fred gibi isimler çok kariyerli isimler. Bunlara İrfan Can, Cengiz ve Batshuayi gibi isimleri de ekleyebiliriz. Bu takımdaki herkes çok ama çok önemli. Herkes bu harika takımın bir parçası. Beraberlik çok ama çok önemli. Fark yaratmak, arayı açmak istiyorsanız grup olmanız gerekiyor. Futbolda bireysellik fazla bir şey ifade etmez. Beraber olmak, beraber savaşmak gerekiyor. Hep birlikte başarabiliriz. Tek hedef doğrultusunda çalışmamız gerekiyor, ancak bu şekilde lig şampiyonluğunu elde edebiliriz. Kariyerimde çok fazla kupa kazandım ama bunu asla tek başıma yapamazdım. 11’e karşı 1 kişi hiçbir şey başaramazsınız. Beraber savaşmamız gerekiyor. Hem maçlarda hem de antrenmanlarda her şeyimizi vermemiz gerekiyor” diyerek devam etti.

Bonucci şampiyonluk yolunda olmazsa olmazları kulüp televizyonuna anlattı.

‘Dzeko ile konuştum’

Bonucci transfer sürecini anlatırken Edin Dzeko etkisinden “Edin Dzeko ile görüştüm, kulüple alakalı detaylı bilgiler verdi. Sonrasında benim açımdan buraya gelmek kolaylaştı. Fenerbahçe benim için en iyi seçimdi. Kariyerimi şampiyonluk ve kupalarla tamamlamak istiyorum. Bu sebeple gelmeyi tercih ettim. Süper Lig, iyi ve kaliteli bir lig. Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı kazanılacak kupaların ne denli önemli olduğunu biliyorum” diyerek söz etti.

Bonucci, Dzeko’nun kendi transferinde yaptığını başka transferler için yapabileceğini belirterek “Bu tip görüşmeler çok önemlidir, bu konular futbol içinde çok önem arz eder. Ben buraya gelmeden önce de benim neler istediğimi, futbola nasıl yaklaştığımı insanlar iyi biliyordu. Dzeko ile konuştuk burayla alakalı. Eğer böyle bir fırsat oluşursa, fikrime başvururlarsa elbette ben bu noktada yardımcı olurum, konuşurum. Burası açıkçası Türkiye’deki en iyi, en büyük camia. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük futbol takımı, en büyük camiası. Benim açımdan yardımcı olabilmek bu şekilde güzel olurdu. Taraftarın tutkusu inanılmaz. Gelmeden önce de onları izlemiş ve takip etmiştim. Buraya gelmemde onların tutkuları, takımlarını desteklemeleri çok önemliydi” dedi.

Fenerbahçe'ye 'Kılınç' yarasıFenerbahçe’ye ‘Kılınç’ yarası

‘En iyisi İsmail Kartal’

Bonucci Fenerbahçe için en iyi teknik direktör seçeneğinin İsmail Kartal olduğunu “Benim açımdan her insan için ilk izlenim çok önemlidir. Fenerbahçe için en iyi seçimin İsmail Kartal olduğunu söyleyebilirim. Camiayı çok iyi tanıyor ve bana göre bu, çok önemli. Taraftarların beklentilerini de biliyor. Bu da çok önemli. Takımdaki herkesle her gün konuşuyor. Sürekli iletişim halinde. Nasıl hissettiğimizi bilmek istiyor. İdmanların da gerçekten kaliteli olduğunu söylemem gerekiyor. Yoğun ve kaliteli antrenmanlar gerçekleştiriyoruz. Maalesef Samsun’a karşı yakaladığımız gol şanslarını değerlendiremedik. Bunları golle neticelendirmemiz gerekiyor. Pozitif olmamız gerekiyor. Hedefimiz var, o hedef doğrultusunda çabalıyoruz. Kenetlenerek aynı hedefe yürümemiz gerekiyor. Mayısta şampiyon olmak istiyoruz, bunu gerçekleştirmek adına her şeyimizi vereceğiz” diyerek anlattı.

Fenerbahçe, Karşıyaka karşısında moral buldu: Efes zirveyi bırakmıyorFenerbahçe, Karşıyaka karşısında moral buldu: Efes zirveyi bırakmıyor

EURO 2024

Deneyimli isim için 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası belki de son büyük turnuva fırsatı. Bonucci de orada olmak istediğini ve Fenerbahçe’ye transferini İtalya’nın teknik patronu Luciano Spaletti ile konuştuğunu şu sözlerle anlattı: “Hedefim orada olmak. Transfer öncesinde Spalletti ile görüşmem olmuştu. Kolay bir turnuva değil. Güçlü ülkeler var ama bizler şampiyonuz. Almanya’ya bu ünvanı korumaya gideceğiz. Ben de milli takımın bir parçası olarak orada bulunmak istiyorum. Herkes orada olmak ister, ben de orada olduğum zaman en iyimi ortaya koyacağım.”

Kenan ve Hakan sözleri

Kariyerlerini İtalya’da devam ettiren Kenan Yıldız ve Hakan Çalhanoğlu ile ilgili de konuşan İtalyan “Kenan Yıldız, Juventus ve milli takım için çok önemli bir oyuncu. Hem kaliteli hem güçlü hem de yetenekli bir oyuncu. Juventus ve Türk Milli Takımı’nda en iyi oyuncu olmak için kapasiteye sahip durumda. Hakan Çalhanoğlu ile tanışıyorum. 2-3 ay önce konuştuk. Şu anda dünyanın en iyi orta sahalarından biri” dedi.

Martinez böyle istedi, Hakan'lı Inter son dakikada kupaya uzandıMartinez böyle istedi, Hakan’lı Inter son dakikada kupaya uzandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.