Okan Buruk: Fenerbahçe ve Galatasaray birlikte basın toplantısı yapmalı

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, futbol gündemini takımın Antalya kampında değerlendirdi. Buruk gergin ortamın iki kulübün bir araya gelerek yatıştırılması gerektiğinden bahsetti.

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Okan Buruk, Galatasaray'ın Antalya kampında gündemi değerlendirdi.

Okan Buruk Galatasaray’ın kamp yaptığı Antalya’da basın mensuplarının karşısına geçti ve gündemi değerlendirdi. Buruk “Sahada kalan takımın daha başarılı olacağına ve oraya odaklanmamız gerektiğine inanıyorum. Tabii ki gündemi takip ediyoruz. Bazen gülüyoruz bazen kızıyoruz. Enteresan şeyler de oluyor” diyerek son günlerde yaşananlar hakkında yorum yaptı.

Kampın olumlu etki yaptığını belirten Buruk “İlk olarak Hatayspor maçına odaklanıyoruz. Sonrasında Süper Kupa var. 8+1 maçımız var ve hepsi bizim için final. Sadece futbola odaklandık. Dışarısı bizi meşgul ederse bize zarar verir. Gerekli açıklamaları yönetimimiz yapıyor” açıklamasını yaptı.

TFF görüntüleri sızan toplantının tamamını paylaştıTFF görüntüleri sızan toplantının tamamını paylaştı

‘Adil olup olmadığını tartışabiliriz’

Tecrübeli hoca, “Genel olarak bakıldığında iki takım da çok başarılı gidiyor. İstatistik olarak iki takım da en iyi sezonlarını yaşıyor ama sadece biri şampiyon olacak. Çok iyi bir puan ortalaması yakalanmasına rağmen şampiyonluk durumuna göre iki takımdan biri başarılı, diğeri başarısız kabul edilecek. Bunun adil olup olmadığını tartışabiliriz” şeklinde konuştu.

Okan Buruk, “Son günlerin en güzel fotoğrafı milli takım kampında Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcuların birbirine sarılması, gülüp eğlenmesi. Aslında işin gerçeği bu. Dışarıda taraftarları işin içine çekmek için uğraş veriliyor ama gerçek ve doğal olanı milli takım kampında futbolcuların birbirine sarılması. İşin gerçek resmi bu. Buna odaklanıp, destek olmamız lazım. Yakında Süper Kupa maçı var” diye konuştu.

Galatasaray'ın kalesi yedeksiz kaldı: Günay Güvenç PFDK'ya sevk edildiGalatasaray’ın kalesi yedeksiz kaldı: Günay Güvenç PFDK’ya sevk edildi

‘İşi germeye gerek yok’

Buruk tansiyonun yüksek olmasının Türk futboluna zarar verdiğini düşünerek “Süper Kupa öncesi de iki takımın birlikte basın toplantısına çıkması, dostluk mesajı vermemiz önemli. Ülkemiz her şeyi yüksek yaşıyor. Gerginliği yükseltmememiz gerekiyor. Rekabet, birbirini kızdırmak güzel. Bu işin doğası bu. Ancak bu doğalın dışına çıkılması, kavga, kaos ve olayların artmasına neden olur. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Diğer tarafın ne yapmak istediğini veya planladığını bilemem. Sakin kalan, insanları dostluğa yönlendirmesi gereken taraf olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Bu işi germeye gerek yok. Hepimiz birçok şeyi konuşabiliriz ama bunun bir faydası yok. Her şey daha kötüye gidiyor. Ülke futbolu için ateşin düşmesi lazım” dedi.

Deneyimli isim hakem kararlarıyla alakalı “Ligde bütün takımların lehine ve aleyhine hatalar yapılıyor. Fenerbahçe’nin oynadığı son üç iç saha maçında kritik kararlar verildi. Özellikle maçın sonucunu etkileyecek son dakikalarda verilen kararlar kamuoyunda gündeme geldi. İki takım da bunları sayabilir. Herkes kendi penceresinden bakıyor, haklı olduğunu düşünüyor. Şu anda objektif bir değerlendirme beklemiyoruz” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe ve Galatasaray potada rakip oldu: Beşiktaş ilk maçta Çukurova'ya kaybettiFenerbahçe ve Galatasaray potada rakip oldu: Beşiktaş ilk maçta Çukurova’ya kaybetti

‘Yabancı hakem olursa saygı duyacağız’

Gelen yabancı hakem sorusu üzerine Buruk, “Bununla ilgili Erden Bey’in bir çağrısı olmuştu. Bu konuyla ilgili, ‘2-3 yabancı hakem maçları incelesin. Kimin lehine kimin aleyhine çıktığını görelim.’ demişti. Ben oraya takılmak istemiyorum. Bazen oyuncularımız da bazı maçlardan sonra, ‘Bu nasıl olabiliyor?’ diyorlar. İki takım da lige odaklanıp giderse hem hakemler hem federasyon için iyi olur. Yabancı hakem olursa saygı duyacağız. Kim yönetirse yönetsin. Federasyon kimi görevlendirirse görevlendirsin saygı duyacağız. Avusturya ile yapılan milli maçtaki kararları da gördük. O da Avrupalı bir hakem ama verilen kararların ne kadar doğru olup olmadığını gördük. Her yerde herkes hata yapabilir. Bizim için kimin yönettiğinin önemi yok. Çıkıp futbolumuzu oynayacağız” dedi.

Özellikle yeni transferlerin eleştirildiği takımda Buruk “Bu sezonki tüm transferleri hep birlikte yaptık. Bunun en büyük sorumlusu benim. Bazen son dakika, bazen elimizdeki bütçeye göre transfer yaptık. Bütçemiz sonradan açıldı. Şampiyonlar Ligi’ne çok geç girdik ve son haftaya kaldık. İki transfer döneminde de son haftaya kaldık. Ara transferde Sacha Boey’in satılması planladığımız bir şey değildi. İki dönemin de zorlukları oldu. Ancak benim işim de bu zorluklara adapte olmak. Her şartta elimizdekilerle en iyisini çıkartmak zorundayız. Bazen sakatlıklarla boğuştuk” diye konuştu.

Fatih Portakal ile Galatasaray arasında yayın kriziFatih Portakal ile Galatasaray arasında yayın krizi

‘Icardi’nin sakatlığı devam ediyor’

Buruk sakatlıklarla alakalı “Hatayspor maçına kadar dört günümüz daha var. Davinson ve Serge, cumartesi günü takımla çalışmalara başlarlar. Hatayspor maçı için karar vereceğiz” derken “Tam hazır olmadığı için Abdülkerim’i Kasımpaşa maçında da riske etmemiştik. Tekrar sakatlanıp 3-4 haftasının daha gitmesini istemedik. A Milli Takım’a da çağrılmamıştı ama sonradan davet edilme durumu oldu. Sakat olduğunu, göndermek istemediğimizi söyledik. Montella’ya çok saygı duyuyorum. Kendisi, dikkatli olacaklarını, ihtiyaç halinde görev vereceklerini söyledi” diye ekeme yaptı. Buruk son olarak “Kaan Ayhan, yaza kadar bu şekilde devam edecek. Yazın da Avrupa Şampiyonası var. Kendisi ufak tefek ağrılarıyla oynamayı öğrendi. Biraz da ağrıları azaldı. Elimizdeki oyunculara göre onu da idareli ve dikkatli kullanmaya çalışacağız. Icardi’nin sakatlığı devam ediyor. Bir hafta dinlendi. Şimdi antrenmanlara başladı. Daha iyi olacağını düşünüyorum. Arka adalesinde bir sorun var. Kendini idare ederek oynayabiliyor” değerlendirmesini yaptı.

Televizyon reytinglerine Fenerbahçe ve Galatasaray damgası!Televizyon reytinglerine Fenerbahçe ve Galatasaray damgası!

Aston Villa’da forma giyen Nicolo Zaniolo’nun durumunun sorulması üzerine Buruk, “Zaniolo çok önemli ve değerli bir oyuncu. Premier Lig’de de goller attı, milli takımda ilk 11’de oynadı. Çok önemli bir değer. Gelip bizimle olmak isterse ben kadromda olmasını isterim. Ancak hem kulübün hem de Zaniolo’nun ne düşündüğü çok önemli” diye konuştu.

Macaristan ve Avusturya ile yapılan hazırlık maçlarının sonuçlarının önemli olmadığını belirten Buruk, Vincenzo Montella’ya güvendiğini söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.