Fenerbahçe ve Galatasaray potada rakip oldu: Beşiktaş ilk maçta Çukurova’ya kaybetti

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde play-off heyecanı sürdü. Çeyrek finalde tamam ya da devam maçına çıkan Galatasaray, İzmir Belediyespor'u yenip yarı finalde Fenerbahçe'ye rakip oldu. Beşiktaş ise yarı final açılışını Çukurova yenilgisiyle yaptı.

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İzmit Belediyespor'u 2-1'le geçen Galatasaray, yarı finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde sezonun şampiyonunu belirleyecek play-off mücadeleleri tüm hızıyla sürüyor. İki galibiyete ulaşanın bir üst tura yükseldiği çeyrek final etabında 1-1’le İzmit’e giden Galatasaray deplasmanda tur aradı. Aynı gün oynanan diğer maçta ise Beşiktaş ve Çukurova Basket yarı final eşleşmelerinin ilk karşılaşması için parkeye çıktı.

Çeyrek final turunda İzmit Belediyespor ve Galatasaray, Kocaeli Atatürk Spor Salonu’nda karşılaştı. Kazanan tarafın yarı finale yükseleceği maça iki ekip de etkili başladı. Başa baş geçen mücadelede ilk periyot 16-15 sarı-kırmızılıların üstünlüğüyle sonuçlanırken, soyunma odasına ev sahibi ekip 37-36 önde girmeyi bildi.

İkinci yarıda daha etkili gözüken Galatasaray, maçta öne geçti ve son 10 dakikaya Cim-bom’un 62-57’lik üstünlüğüyle gidildi. Üçüncü periyodun sonu ve çok çeyreğin başında yakaladığı ritimle 11-0’lık seri yakalayan İzmit farkı eritmeyi başardı. Buna karşın maçın sonunda ayakta kalmayı başaran Galatasaray, karşılaşmayı 78-75’lik skorla kazanarak adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

İzmit Belediyespor antrenörü Hasan Fırat Okul’un yaptığı yoğun itiraz nedeniyle diskalifiye edildiği maçta ev sahibi ekibin en etkili isimleri 21 sayı atan Hillsman ve 20 sayı üreten Nared olurken; Galatasaray’da Vanloo’nun 20 ve Smith’in 18 sayılık performansları galibiyette önemli rol oynadı. Yarı finale yükselme başarısı gösteren Galatasaray için sıradaki engel ezeli rakibi Fenerbahçe olacak.

Çukurova Basket, Beşiktaş serisinde saha avantajını eline geçirdi

Çukurova Basket, Akatlar deplasmanından galibiyetle döndü.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı finalinde eşleşen Beşiktaş ve Çukurova basket, turun ilk maçı için parkeye çıktı. İlk periyodu başa baş geçen karşılaşmada 10 dakikalık mücadelenin sonucunda skor tabelasına 19-19’luk eşitlik yansıdı. İkinci çeyrekte gaza basan Çukurova Basket farkı çift hanelere çıkararak soyunma odasına 42-30’luk üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da rakibine karşı güvenli mesafede kalmayı başaran Mersin temsilcisi, deplasmanda oynadığı mücadeleden 77-67’lik zaferle ayrılarak seride 1-0 öne geçti. Çukurova Basket’te Copper 24, Williams ise 23 sayıyla oynadı. Beliktaş’ın en çok sayı kaydeden oyuncusu ise 19 sayı bulan Evans oldu. Bu sonuçla seride 1-0 öne geçen Çukurova Basket, turun ikinci maçında rakibini Mersin’de ağırlayacak. İki galibiyete ulaşanın finale çıkacağı serinin bir sonraki maçı 29 Mart Cuma günü oynanacak.

Galatasaray'ın kalesi yedeksiz kaldı: Günay Güvenç PFDK'ya sevk edildiGalatasaray’ın kalesi yedeksiz kaldı: Günay Güvenç PFDK’ya sevk edildi

Bumble skandalı Beşiktaş'a ders oldu: Genç oyunculara seminerBumble skandalı Beşiktaş’a ders oldu: Genç oyunculara seminer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.